Find forskning fra Aalborg Universitet

Avanceret søgning

Velkommen til VBN Forskningsportal

VBN er Aalborg Universitets forskningsportal. Portalen indeholder publikationer, forskningsprojekter, presseklip samt en oversigt over alle forskere ansat ved Aalborg Universitet.

Mest downloadede

Viser mest downloadede publikationer de seneste 7 dage

Nyeste forskning

Vis flere

Nyeste presseklip

 • Danskerne bakker stadig op om indslusningsløn

  12/02/2016

  En ny meningsmåling, som Wilke har foretaget for Avisen.dk, viser, at mere en tredjedel af danskere støtter forslaget om indslusningsløn til flygtninge. Arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet mener, at meningsmålingens resultater skyldes, at Venstre-regeringen har haft held til at gøre flygtninge til det altoverskyggende emne på mediernes dagsorden. ”Det her er veldrejet politisk kommunikation. Både fra regeringen og forskellige interesseorganisationer,” konkluderer Henning Jørgensen.
 • Politiet ikke parat til at håndtere terror i provinsen

  12/02/2016

  Uden for hovedstadsområdet er politiet ikke gearet til at håndtere et terrorangreb, lyder det fra flere eksperter i Jyllands-Posten. Andre politikredse end København vil have svært ved at løfte opgaven både teknisk, kompetencemæssigt og mandskabsmæssigt, si...
 • Skimmel er farligst under udtørring

  12/02/2016

  Ny forskning viser, at skimmelsvamp-sporer er farligst under udtørring. Det kan eksempelvis være, mens en renovering pågår, og derfor er det vigtigt at beskytte sig selv. Professor ved Statens Byggeforskningsinstitut, Lars Gunnarsen, mener, at man skal overveje at fjerne det fugtige byggemateriale, som indeholder skimmelsvampene, inden det udtørrer. Forskningen er foretaget af Center for Indeklima og Sundhed i Boliger, som er et forskningssamarbejde mellem blandt andet Statens Byggeforskningsinstitut ved Aalborg Universitet og Institut for Folkesundhedsvidenskab ved Københavns Universitet.
 • Venlig konkurrence skal skabe vækst på Mødeøen Fyn

  12/02/2016

  Et initiativ blandt konkurrerende mødeaktører prædiker samarbejde frem for konkurrence. Mødeaktørerne vil samarbejde ved at henvise kunderne til hinanden. Professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet, Per Nikolaj Bukh, ser positivt på initiativet. Han fortæller dog, at det kan være svært at måle, hvorvidt en vækst skyldes samarbejdet eller andre faktorer. Han advarer også mod såkaldte "freeriders", som vælger at tage del i fordelene ved samarbejdet, men som ikke deler kunderne. Sådan en attitude kan sprede sig, siger Per Nikolaj Bukh.
Flere presseklip