Find forskning fra Aalborg Universitet

Avanceret søgning

Velkommen til VBN Forskningsportal

VBN er Aalborg Universitets forskningsportal. Portalen indeholder publikationer, forskningsprojekter, presseklip samt en oversigt over alle forskere ansat ved Aalborg Universitet.

Mest downloadede

Viser mest downloadede publikationer de seneste 7 dage

Nyeste forskning

Vis flere

Nyeste presseklip

 • Trafikplanlægning bliver mere matematik og mikrosimulering

  24/06/2016

  I takt med at trafikken overgår fra manuel styring til at blive selvkørende, vil de faglige krav til ingeniører, der arbejder med trafikplanlægning, blive ændret. Det vil eksempelvis kræve øgede kompetencer i form af analytiske evner og overblik over komplekse systemer, lyder det. Det vil dog også blive nødvendigt at have forståelse for sikkerheds- og klimaproblematikker, mener Harry Lahrmann, lektor ved Aalborg Universitet. "Politikere er nemme at begejstre for ny teknologi. Derfor skal teknologiske løsninger ikke kun være teori, men spille op ad praktiske behov og realistiske mål, og det skal ingeniører sørge for at kommunikere," siger han.
 • Glem bilag og bopælspligt

  24/06/2016

  Vælgerne har ikke tillid til politikerne, og de ansvarlige partier er pressede, skriver Weekendavisen. Der er stor tillid til de demokratiske institutioner og opbakning til de partier, der vil give magten til dem. Om få uger udkommer bogen ”Vælgere på vandring, 2011-2015. Fra krisevalg til jordskredsvalg”, redigeret og til dels skrevet af Jørgen Goul Andersen, professor ved Institut for statskundskab ved Aalborg Universitet, og Ditte Shamshiri-Petersen. Andersen mener ikke, vi har amerikanske tilstande herhjemme. Skandalebegivenheder har fyldt meget i medierne, men påvirker ikke den generelle tillid. Derimod spiller økonomi en rolle i den politiske tillid, og det dybeste dyk i tilliden er målt til der, hvor finanskrisen var på sit højeste – i 2010-2011.
 • Grænseopgør!

  24/06/2016

  Reparationsgrænsen blev debatteret ved et debatmøde på Folkemødet på Bornholm. Maria Gjerding, omstllings- og klimaordfører for Enhedslisten, så gerne, at reparationsgrænsen blev fjernet hurtigst muligt, så der var øget incitament til at reparere i stedet for at smide ud. Villum Christensen fra Liberal Alliance ønsker også grænsen fjernet, men han var ikke lige så klar i mælet som Maria Gjerding. Lektor Michael Søgaard Jørgensen fra Aalborg Universitets afdeling i København mener, at det så vidt muligt gælder om at forlænge produkters levetid for, at den cirkulære økonomi skal kunne løbe rundt.
 • Ledelsesekspert: Mærsk-chefen kan ende som kustode

  24/06/2016

  Torsdag fyrede bestyrelsen for A.P. Møller-Mærsk selskabets topchef Nils Smedegaard Andersen, og samtidig meldte den ud, at man overvejer at splitte selskabet op i flere enheder. Men det vil gøre topjobbet mindre attraktivt for eksterne talenter, lyder kritikken. "Der er en reel risiko for, at stillingen som topchef kan ende som et kustodejob," siger Anders Drejer, professor ved Aalborg Universitet, og han peger på, at det gider topchefer, som f.eks. Niels B. Christiansen og Henrik Poulsen fra hhv. Danfoss og Dong, ikke.
 • Bankekspert: Finansrådets beregninger svarer til, at al isen smelter

  23/06/2016

  De såkaldte Basel IV-anbefalinger konkludere, at kapitalkravene skal strammes, og hvis det sker, så er det det værst tænkelige for alle, lyder udmelding fra lobbyorganisationer som Finansrådet, Realkreditrådet og Realkreditforeningen. Der er tale om et værst tænkeligt skrækscenarie, lyder meldingen fra finansekspert og seniorrådgiver ved Aalborg Universitet Lars Krull. Finansrådets beregninger påstår, at de nye Basel-krav vil koste finanssektoren 103 milliarder kroner og samfundet op mod 15.000 job.
Flere presseklip