Find forskning fra Aalborg Universitet

Avanceret søgning

Velkommen til VBN Forskningsportal

VBN er Aalborg Universitets forskningsportal. Portalen indeholder publikationer, forskningsprojekter, presseklip samt en oversigt over alle forskere ansat ved Aalborg Universitet.

Mest downloadede

Viser mest downloadede publikationer de seneste 7 dage

Nyeste forskning

Vis flere

Nyeste presseklip

 • Tjek dronen med telefonen

  31/05/2016

  Folketinget vedtager i dag en lov, der betyder, at enhver kan flyve med en drone på til 25 kg, hvis føreren bl.a. har et dronebevis, ikke har en promille på over 0,5, og dronen er udstyret med en nummerplade. Ud over den fysiske nummerplade, skal droner udstyres med en elektronisk nummerplade, og sådan en har virksomheden Reseiwe udviklet. Reseiwe har udviklet et system kaldet ReWiLink, som bruger en kombination af gps og wi-fi, og som gør det muligt at identificere en drone på få sekunder via en app på sin telefon. ReWiLink er udviklet af professor Petar Popovski, Aalborg Universitet, medejer af Reseiwe. Virksomheden har købt patentet af AAU.
 • Ph.d.-grad

  31/05/2016

  Tore Linde fra Institut for Kemi og Biovidenskab er blevet tildelt ph.d.-graden fra Det Akademiske Råd for Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet ved Aalborg Universitet. Det sker på baggrund af en afhandling, som underbygger nye grønne industrielle produktioner af organiske syrer. De kan erstatte de nuværende olieproducerede og dermed bidrage til at sænke forbruget af fossile brændsler. Afhandlingen beskriver, hvordan man med genetisk modulering af den filamentiøse svamp Aspergillus carbonarius kan ændre i dens naturlige produktion af organiske syrer.
 • Ph. d.-grad til Morten Villumsen

  31/05/2016

  Morten Villumsen er blevet tildelt ph. d.-graden ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet. Han forsvarede afhandlingen "Foroverbøjning af kroppen og lænderygsmerter blandt arbejdere", der beskriver sammenhængen mellem foroverbøjning og lænderygsmerter på arbejdspladser gennem et stort studie baseret på objektive acclerometermålinger af foroverbøjning. Resultaterne i afhandlingen giver en ny indsigt i arbejderes foroverbøjning af kroppen og relationen til lænderygsmerter samt indflydelsen af social støtte på arbejdspladsen.
 • Ph.d.-grad

  31/05/2016

  Freya Mosbæk fra Institut for Kemi og Biovidenskab er blever tildelt ph.d.-graden fra Det Akademiske Råd for Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet ved Aalborg Universitet. Hun får graden for sin ph.d.-afhandling "Mikrobiel sammensætning i gyllebaserede biogasanlæg - identificering og indsigt i det mikrobielle miljø". Mikroorganismerne i biogasanlæg er direkte ansvarlige for produktionen af metan i en proces, der betragtes som en vedvarende energikilde. Afhandlingen beskriver sammensætningen i en række danske biogasanlæg og fokuserer på, hvilke mikroorganismer der påvirkes under forskellige kemiske og fysiske betingelser.
 • Mens DSB lider, kan andre operatører levere både nye og bedre tog

  31/05/2016

  I Danmark har vi snart vænnet os til gamle tog og forsinkelser, men sådan behøver det ikke være. I for eksempel Nordjylland overtager Nordjyske Jernbaner næste år hovedparten af togdriften nord for Limfjorden fra DSB. Det betyder, at 13 helt nye tog vil være klar i begyndelsen af 2017. Trafikforsker Harry Lahrmann fra Aalborg Universitet mener, at udviklingen i Nordjylland bør give politikerne noget at tænke over. Det kan nemlig virke besynderligt, at de i Nordjylland siger, at de kan levere 50-60% flere togkilometer end DSB for de samme penge. Trafikforsker og professor Mogens Fosgerau fra DTU mener, at noget tyder på, at øget konkurrence på jernbanen kan være en god idé.
Flere presseklip