Find forskning fra Aalborg Universitet

Avanceret søgning

Velkommen til VBN Forskningsportal

VBN er Aalborg Universitets forskningsportal. Portalen indeholder publikationer, forskningsprojekter, presseklip samt en oversigt over alle forskere ansat ved Aalborg Universitet.

Mest downloadede

Viser mest downloadede publikationer de seneste 7 dage

Nyeste forskning

Vis flere

Nyeste presseklip

 • Mariager Salt skal kurere hosten

  09/10/2015

  En inhalator, der indeholder salt fra Mariager Fjord, er det seneste produkt, der er kommet til de danske apoteker. Det skal hjælpe mod irriterede luftveje og ophobning af slim. Tidligere har man på Aalborg Universitet forsket i saltinhalation til KOL-patienter, og her viste undersøgelsen, at tilstanden blev forbedret hos de patienter, der inhalerede forstøvet salt. Ifølge klinisk lektor og forskningsansvarlig afdelingslæge på Lungemedicinsk Afdeling ved Aalborg Universitetshospital Ulla Møller Weinreich er salt ikke en kur mod KOL, men kan supplere medicinsk behandling.
 • Vision skal diagnosticere kyllingen

  09/10/2015

  Det er i dag muligt for IH Food at inspicere kyllinger for fejl og mangler, når de er på slagteriets transportbånd i dag. Dog er det kun muligt at inspicere ydersiden. Det er således kontrollører fra veterinærmyndighederne, der står for at inspicere de indvendige organer for eventuelle sygdomme. Men et nyt projekt i samarbejde med Lico Food Systems, Danpo, Aalborg Universitet og DMRI kan forhåbentlig automatisere processen. Den samlede sum for projektet er på 6,8 millioner kroner og løber frem til juni 2018.
 • Robotspecialist vinder pris

  09/10/2015

  Professor Henrik Gordon Petersen fra Syddansk Universitet har vundet årets Grundfospris på en million kroner. "Jeg er overordentlig glad, stolt og beæret over at modtage Grundfosprisen 2015" sagde Henrik Gordon Petersen og lagde vægt på, at prisen lægger yderligere fokus på robotteknologi, som er det, han forsker i. I MADE (Manufacturing Academy of Denmark) leder Henrik Gordon Petersen sammen med andre forskere fra SDU og Aalborg Universitet en gruppe, der arbejder på nye automatiseringsløsninger.
 • Nyt seminar om korsridder-serie

  08/10/2015

  Gert Jensen er inspirationskilden til, at Deluca Film vil forsøge at finde omkring 150 millioner til at lave en film, der portrætterer korsridderes vej til Jerusalem for omkring 800 år siden. Gert Jensen har beskæftiget sig med emnet i mange år, og i en bog, der endnu ikke er udgivet, har han også lavet et manuskript. Der blev afholdt et to-dages seminar på Det Gamle Rådhus i Hjørring om muligheden for at lave en filmatisering af de knapt så kendte episoder i Danmarkshistorien. Professor Kurt Villads Jensen fra Stockholm Universitet, direktør hos Deluca film Morten Rasmussen, Ph.d.- stipendiat fra Aalborg Universitet Ellen Raunsmed, lektor på Aalborg Universitet Jørgen Riber Christensen, adjunkt på Aalborg Universitet Kim Toft Hansen og mange andre har indvilliget i at gå med i projektet.
 • Østjydsk Bank får nye investorer til en dyr pris

  08/10/2015

  Det lader til at Østjydsk Banks genopretningsplan lykkedes, efter at tre investorer har garanteret en kapitalindsprøjtning på 83,4 millioner kroner ved at købe aktier og et såkaldt hybridlån for 75 millioner kroner. Seniorrådgiver på Aalborg Universitet Lars Krull mener, at det er en godt initiativ fra investorerne, men kritiserer Østjydsk Bank for at bede deres nuværende aktionærer om at afgive deres beføjelser uden betingelser, hvis de vil have en handel med de unavngivne investorer i hus.
Flere presseklip