Find forskning fra Aalborg Universitet

Avanceret søgning

Velkommen til VBN Forskningsportal

VBN er Aalborg Universitets forskningsportal. Portalen indeholder publikationer, forskningsprojekter, presseklip samt en oversigt over alle forskere ansat ved Aalborg Universitet.

Mest downloadede

Viser mest downloadede publikationer de seneste 7 dage

Nyeste forskning

Vis flere

Nyeste presseklip

 • Dommens dag i Direktørnetværket: Banktop risikerer fængsel

  01/07/2015

  Klokken 10 i dag afsiger retten i Hjørring dom i én af de hidtil største danske sager om banksvindel. Otte top-bankfolk er anklaget for tilbage i 2008 at have snydt sig til 6,9 millioner kroner. Anklageren kræver flere års fængsel til tidligere direktører og bestyrelsesmedlemmer i EBH Bank, Morsø Sparekasse og Sparekassen Kronjylland. Lars Krull, der er bankekspert og seniorrådgiver på Aalborg Universitet, udtaler i den forbindelse, at sagen er meget klar, da anklageren har fremlagt direkte beviser.
 • Israel bygger grænsehegn mod Jordan

  01/07/2015

  Israel har planer om et bygge et hegn langs grænsen til Jordan. Israels premierminister Benjamin Netanyahu siger, at hegnet skal holde afrikanske flygtninge ude af Israel. Danny Raymond, der er ekstern lektor på Roskilde Universitet og Aalborg Universitet, udtaler imidlertid, at hegnet også har til formål at beskytte Israel imod islamiske terrorgrupper. Ifølge Danny Raymond er baggrunden for hegnet altså også krisen i Syrien og Islamisk Stat.
 • Udsolgt i solen

  01/07/2015

  Bornholm husede igen i år Folkemødet, og et af de store diskussionsemner blev Danmarks yderområde. I debatten omkring Danmarks yderområde deltog Peter Engberg, tidligere Nykredit og formand for BL's panel om yderområder, Hans Thor Andersen fra SBi , Arne Boelt, borgmester i Hjørring, og Bjarne Walentin, formand for BL's fjerde kreds. Hans Thor Andersen satte spørgsmålstegn ved, om det kan give mening at opdele en befolkning på kun 5,5 millioner i 98 kommuner og sagde derudover, at man i yderområdet ikke mangler arbejdspladser men faktisk uddannet arbejdskraft.
 • Borgmestre afviser drømme om Mallorca-tivolier på deres strande

  30/06/2015

  Det vil ikke skabe et "Mallorca-tivoli", hvis planloven ændres, så kommunerne får lidt friere rammer til at vælge, hvor der må bygges. Sådan lyder argumentationen fra tre borgmestre, inklusiv formand for KL og borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm (V). En lempelse af planloven kunne bl.a. skabe vækst og arbejdspladser i det såkaldte udkantsdanmark, lyder argumentet ofte. Men argumentet holder ikke, mener Jørgen Møller, lektor i planlægning ved Aalborg Universitet. Han siger, at der ikke er belæg for at hævde, at planloven hæmmer væksten.
 • Nyuddannede diplomingeniører stryger direkte i job

  30/06/2015

  Knap to tredjedele af nyuddannede diplomingeniører har fået arbejde inden for to måneder efter endt uddannelse, viser en undersøgelse fra DTU. 87% af de nyuddannede bliver ansat i den private sektor. Dekan på det Teknisk-Naturvidenskabelig Fakultet på Aalborg Universitet, Eskild Holm Nielsen, nikker genkendende til den høje beskæftigelsesrate blandt dimittenderne og fortæller, at arbejdsløsheden blandt nyuddannede civilingeniører er lidt lavere end for diplomingeniører, men at de alle er i høj kurs.
Flere presseklip