Find forskning fra Aalborg Universitet

Avanceret søgning

Velkommen til VBN Forskningsportal

VBN er Aalborg Universitets forskningsportal. Portalen indeholder publikationer, forskningsprojekter, presseklip samt en oversigt over alle forskere ansat ved Aalborg Universitet.

Mest downloadede

Viser mest downloadede publikationer de seneste 7 dage

Nyeste forskning

Vis flere

Nyeste presseklip

 • Rejsekortet straffer snyd hårdere

  29/07/2016

  Rejsekortet lancerede i begyndelsen af juni app'en Check Udvej, som rejsende kan benytte til at checke ud fra sin rejse via mobilen, og det har 37.800 passagerer benyttet sig af. App'en kan dog også bruges til at snyde, da man selv skal oplyse, hvor rejsen slutter. Som følge heraf har Rejsekortet udsendt kontrolafgifter på 750 kr. og givet advarsler til de berørte. Professor i strategi og forretningsudvikling ved Aalborg Universitet, Anders Drejer, mener dog ikke, at det vil få betydning for omfanget af snyd, for "dem der vil snyde, checker nok ikke ind i forvejen. Så det er lidt omsonst", siger han.
 • Fond ser stort dansk potentiale i førerløse biler

  29/07/2016

  Til september får Danmark sine første førerløse elbiler, og Danmark bør have en fremtrædende position på området, lyder det fra Henrik Schärfe, direktør i den selvstændigt erhvervsdrivende fond Fonden Autonomous, der står bag projektet om at få de førerløse biler til Nordjylland. "Vi synes, det er vigtigt, at Danmark får en god placering forrest i feltet, og det kræver, at vi handler på det, og gør det nu", siger Schärfe, der er tidligere professor og leder ved Center for Computermedieret Erkendelse ved Aalborg Universitet.
 • Jobsikkerheden stiger, men vi forsikrer os mod arbejdsløshed som aldrig før

  29/07/2016

  Antallet af ledige danskere er på sit laveste niveau i seks år. Alligevel vælger flere lønmodtagere at tegne lønforsikringer, der dækker i tilælde af, at de skulle blive fyret. Arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet peger på, at krisen har øget bevidstheden om, at man ikke er sikker i sit job. "Mange opfatter lønforsikringen som en garanti mod korttidsledighed. Med forsikringen kan man holde nogenlunde samme indkomstniveau i en kort periode, indtil man finder et nyt job", siger han.
 • Unge tager et konkret ansvar for deres medmennesker

  29/07/2016

  Unge mennesker yder i stigende grad en større social indsats bl.a. ved at stifte foreninger, der hjælper lokalsamfundet. Johannes Andersen fra Aalborg Universitet peger på, at en omstrukturering af velfærdsstaten er i gang, hvor frivillige overtager stadig flere sociale opgaver. "De frivillige påtager sig nye udfordringer og påpeger uretfærdigheder. Det er med til at styrke sammenhængskraften i samfundet, når borgerne oplever, at de kan påtale uretfærdigheder og gøre noget ved det", siger han.
 • Bispebjerg - et billede af Danmark på godt og ondt

  29/07/2016

  Det er problematisk, at man i København i stigende grad renoverer hele bydele, mener sociolog og boligforsker Rikke Skovgaard Nielsen fra Aalborg Universitet. Hun påpeger, at renoveringen af bydele kan medføre, at nogle folk bliver nødt til at flytte. Samtidig mener hun, at renoveringen vil medføre en større ensartethed igennem hele København. Rikke Skovgaard Nielsen påpeger desuden, at en stor mangfoldighed generelt vil medføre, at der bliver skabt større forståelse mellem de forskellige socialgrupper.
Flere presseklip