Bærbarhed og fødevarer– vi ved hvad du spiser, hvornår, hvor meget & hvor

  • Bent Egberg Mikkelsen (Foredragsholder)

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Beskrivelse

Bærbare smarte enheder og apparater som kontinuerligt opsamler fødevare‐ og sundhedsrelaterede data om os og som vi bærer på os kan være redskaber til at forbedre vores sundhed og ernæring. Samtidig kan de give brugerne mulighed for at få viden om fødevareadfærd og dermed mulighed for at træffe det sunde valg. Men de teknologiske muligheder for ikke bare at indsamle men også at gemme, analysere og dele meget store mængder af data, herunder sundhedsdata, som udvikles i disse år, giver samtidig store udfordringer for privatliv og privatsfære som vi forstår dem i dag. I indlægget om Bærbarhed og fødevarer – vi ved hvad du spiser, hvornår, hvor meget & hvor ses der mulighederne men også på hvilke etik og privatlivsrets forhold der potentielt kan være knyttet til wearables og big data på fødevareområdet
Periode19 jan. 2017
Sted for afholdelseEtisk Råd
Grad af anerkendelseNational

Emneord

  • integrerede fødevare studier
  • Richfields program
  • FoodScape Lab
  • foodscape studier (FSS)
  • FoodScape Tracker (FST)
  • DIMS
  • Virtual Food Choice Simulator (VFCS)
  • virtual food reality
  • big food data
  • Intelligent Buffet
  • Mobile Intelligent Buffet (M-IB)