Kultur på recept

Presse/medie

Beskrivelse

”Det er ikke simpelt, når man taler om kultur og sundhed. Der er mange mulige grunde til, at den enkelte kan opleve positive effekter ved deltagelse i kunst- og kulturaktiviteter. Som jeg ser det, bliver både vores sanser og hjerne stimuleret i mødet med kunsten. Vi bliver opmærksomme på os selv som kulturvæsener, der er skabende og handlekraftige, hvis vi fx deltager i en kulturel aktivitet. Når man har været i et sygdomsforløb, så kan ens verden blive indsnævret, men ved at være en del af et kunstnerisk fællesskab, hvor man oplever teater eller lytter til musik, kan man også være en del af en gruppe. Det kan stimulere indre ressourcer som vores motivation, selvtillid og vores robusthed. Så det handler om at forbedre vores mentale sundhed og blandt andet at få lyst til at deltage aktivt i fællesskaber,” forklarer hun.

Anita Jensen påpeger desuden, at det er vigtigt, at der er en god facilitering, når kommunerne gennemfører sådanne projekter. Skal Kultur på recept blive en succes, skal borgerne føle sig godt tilrette i tilbuddet, påpeger hun.

”Forskningsmæssigt er det ikke noget nyt, at fx psykisk syge kan få noget ud af at deltage i kunst- og kulturaktiviteter. Her kan tilbydes et terapeutisk frirum, hvor vi bliver engagerede af noget ud over os selv. Det kan være meget befriende at være en del af noget, hvor man ikke betegnes som syg,” understreger hun.

Periode21 mar. 2018

Mediedækning

1

Mediedækning