Madkultur frem for sundhed - P1 Formiddag med Poul Friis

  • Mikkel Jacobsen

Presse/medie

Beskrivelse

Hold op med at tale om kulhydrater og proteiner og tal i stedet om det gode måltid og den gode smag. Den opfordring kommer fra Mikkel Jacobsen, ph.d. stipendiat ved Aalborg Universitet. Han mener, at formidlingen af sundhed handler alt for meget om regler, anbefalinger og løftede pegefingre. - Sundhed er mange ting. Der er mange anbefalinger om at spise frugt og grønt. Det er fint, for det kan forlænge vores liv, men det er ikke sikkert, at det giver os det gode liv, siger han. Problemet med kostanbefalingerne ifølge Mikkel Jacobsen er, at de for rigtig mange mennesker er svære at leve op til. Mad på farten Mikkel Jacobsen påpeger, at ny forskning viser, at der er en tæt sammenhæng mellem sundhed og ikke bare, hvad vi spiser, men også hvordan vi spiser. - Der opstår noget socialt, når vi spiser sammen med andre. Der er meget mere i måltidet end bare ernæring. Men i stedet for at spise sammen med andre, så spiser vi i dag ofte alene på farten, understreger Mikkel Jacobsen: - Mad er blevet noget sekundært, som vi indtager i bussen eller foran computeren, så vi kan komme videre med alt andet. Mikkel Jacobsen er gæst hos Poul Friis.
Periode24 feb. 2012

Mediedækning

1

Mediedækning