Unge: Det fælles måltid skal være fleksibelt

  • Knud Erik Hansen

    Presse/medie

    Beskrivelse

    Nye ungdomsboliger har i stigende grad køkkenfleksibilitet og egne køkkener frem for gangkøkkener med fællesmåltider. Seniorforsker Knud Erik Hansen fra Statens Byggeforskningsinstitut påpeger, at dansk og udenlandsk erfaring peger på, at gangkollegier ikke længere er populære. På private kollegier så som Egmont Kollegiet og det nyere Tietgenkollegiet, hvor der er ventelister, og man indsender motiveret ansøgning, fungerer fælleskøkkener godt, men ellers er fælleskøkkener følsomme. Forskningsassistent ved Aalborg Universitet Boris Andersen har skrevet ph.d. om unges madlavningsvaner, og han forklarer, at fællesskab er fremmende for madlysten. Han mener, at det ideelle er både at have mulighed for fællesmadlavning og egen madlavning.
    Periode19 apr. 2016

    Mediedækning

    1

    Mediedækning