Forskningscenter for Handicap og Beskæftigelse

Organisationsprofil

Forskningscenter for Handicap og Beskæftigelse er et tværinstitutionelt forsknings- og videnscenter om handicap og beskæftigelse. Visionen er, at samle den fragmenterede viden om mennesker med handicap, beskæftigelsesystemet og arbejdsmarkedet med henblik på at finde nye og effektive metoder til at integrere og fastholde mennesker med handicap på arbejdsmarkedet.

I forskningscenteret arbejder vi i perioden 2018-2020 på en bevilling fra Bevica Fonden omkring mennesker med bevægelseshandicap. I forskningsprojektet undersøger vi:

 • Hvad kendetegner arbejdsmarkedssituationen for mennesker med bevægelseshandicap og hvordan opfatter de selv barrierer og muligheder i forhold til arbejdsmarkedet?
 • Hvilke faktorer fremmer og hæmmer beskæftigelsessystemets evne til at adressere behovene blandt personer med bevægelseshandicap og hvordan kan indsatserne forbedres?
 • Hvilke faktorer fremmer og hæmmer arbejdsgivernes vilje og evne til at ansætte, fastholde og udvikle personer med bevægelseshandicap og hvordan kan flere arbejdsgivere engageres?

Hensigten med projektet er, at forskningen skal berige praksis på området, men også at praksis skal berige forskningsprocessen. Vi inviterer derfor til såkaldte ”innovationsværksteder”, hvor interessenterne på området kan kvalificere forskningsprocessen og –resultaterne. Læs mere om Bevica Projektet i menuen til højre.

Forskningscenteret er et samarbejde imellem Center for Arbejdsmarkedsforskning ved Aalborg Universitet, VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, Københavns Professionshøjskole samt VIA UC.

Luk

Publikationer (6)

Aktiviteter (6)

Mest anvendte tidsskrifter

 • Nordic Journal of Working Life Studies

  ISSN'er: 2245-0157

  Yderligere søgbare ISSNs (Elektroniske): 2245-0157

  Danmarks Tekniske Universitet, Risø Nationallaboratoriet for Bæredygtig Energi

  Tidsskrift

Mest anvendte forlag

Mest downloadede publikationer

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 272569222