FREIA - Center for Kønsforskning

Organisationsprofil

FREIA er et tværfagligt forskningscenter ved Institut for Historie, Internationale Studier og Samfundsforhold på Aalborg Universitet. De ca. 10 forskere ved FREIA dækker fagområderne sociologi, politologi, statistik, antropologi og historie.

FREIAs forskningsprogram Kønsmagt under forandring - lighed og forskellighed i moderne velfærdssamfund er blevet udpeget som et strategisk satsningsområde på Det samfundsvidenskabelige Fakultet 2005-2009 og som et af Aalborg Universitets nuværende kernefelter.

Formålet med forskningsprogrammet er at belyse ændringer i kønsmagtrelationerne knyttet til udfordringer fra globalisering og europæisering, modernitet og voksende migration. Der lægges særlig vægt på ændringer i relationer mellem familien, det civile samfund, arbejdsmarkedet og staten.

Med udgangspunkt i de to nøglebegreber - kønsmagt og intersektionalitet - er omdrejningspunktet samspillet mellem køn, klasse, etnicitet og generation i et historisk og komparativt perspektiv, der belyses gennem to tværgående temaer:

1.Udfordringer til de europæiske velfærdsstater i et historisk og komparativt perspektiv - modeller for velfærd, arbejde, forsørgelse, omsorg og medborgerskab.
  
2.Kulturelle og politiske fællesskaber, identiteter og udtryksformer - lokalt/regionalt, nationalt og globalt.

Kønsmagt under forandring -
Lighed og forskellighed i moderne velfærdssamfund

Forskere ved FREIA underviser på forskellige uddannelser ved Det samfundsvidenskabelige Fakultet: Det samfundsvidenskabelige Basisår; BA- og kandidatuddannelserne i sociologi, historie, samfundsfag og administration; sidefagssupplering i samfundsfag, European Studies, Kultur, Kommunikation og Globalisering samt på mastermoduler om "Køn og Velfærd - Lighed og Forskellighed".

Luk

Publikationer (987)

Aktiviteter (423)

Priser (2)

Mest anvendte tidsskrifter

 • Kvinder, Køn & Forskning

  ISSN'er: 0907-6182

  Syddansk Universitetsforlag, Danmark

  Tidsskrift

 • Nora

  ISSN'er: 0803-8740

  Yderligere søgbare ISSNs (Elektroniske): 1502-394X

  Taylor & Francis A B, Sverige

  Tidsskrift

 • Kvinden og Samfundet

  ISSN'er: 0106-5084

  Danmark

  Tidsskrift

 • Social Politics

  ISSN'er: 1072-4745

  Yderligere søgbare ISSNs (Elektroniske): 1468-2893

  Oxford University Press, Storbritannien

  Tidsskrift

 • Kritisk Debat

  ISSN'er: 1604-4312

  Tidsskrift

Mest downloadede publikationer

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 134