Institut for Mekanik og Produktion (M-TECH)

Ophørt. 31/12/2016. Afløst af Institut for Mekanik og Produktion

Organisationsprofil

Institutleder/ Head of Department

Martin Heide Jørgensen

 

Institut for Mekanik og Produktion (M-Tech) er et innovativt forsknings- og undervisnings miljø på Aalborg Universitet. Instituttets mission er at skabe viden om ingeniørarbejde inden for mekanik og produktion med særlig fokus på industriel produktion og mekaniske systemer og formidle denne viden til studerende, det omkringliggende samfund, forbrugere og virksomheder. Instituttets vidensdeling er baseret på strategisk og anvendelsesorienteret forskning.

Institut for Mekanik og Produktion's profil

Forskning og undervisning på M-Tech er orienteret mod produktionsforhold i private og offentlige virksomheder og indeholder elementer som for eksempelproduktion, materialevidenskab, logistik, IT, organisation, produktudvikling, automatisering, mekanik og ledelse.

Instituttets profil er særdeles tværfaglig. Arbejdsområderne giver mange muligheder for samarbejde med den omkringliggende verden. Dette påvirker også forskningen, som oftest udføres i samarbejde med virksomheder på internationalt niveau.

 Forskning på Institut for Mekanik og Produktion

Forskningen på M-Tech er organiseret i ni forskellige grupper;

  • Biomechanics - The AnyBody Research Group
  • Construction Management
  • Logistics - Centre for Logistics (CELOG)
  • Materials Processing Group
  • Materials Engineering and Science
  • Mechanical Systems and Mechatronics
  • Product Configuration
  • Robotics and Automation
  • Solid and Computational Mechanics

Forskningen udføres i internationale såvel som nationale forskningsmiljøer i offentlige institutioner og private virksomheder. Forskningen inkluderer både teoretisk forskning, industriel forskning og forskning i M-Tech's laboratorier. 

Fysiske omgivelser på M-tech

Instituttet råder over flere laboratorier med moderne udstyr inden for spåntagning, svejsning, computerintegreret produktion, plastisk formgivning og undersøgelse af ikke metalliske materialer, herunder polymer, keramik og meget andet.

Luk

Publikationer (5895)

Aktiviteter (306)

Mest anvendte tidsskrifter

Mest downloadede publikationer

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 52149071