• University College Lillebælt
  • Svendborg Kommune

Beskrivelse

LOMA står for 'Lokal Mad ", og anlægger et lokalt perspektiv på produktion og forbrug af sund mad i offentlige skoler og børnehaver, samt i lokalsamfund. Hypotesen er, at etableringen af et professionelt køkken og kantine, kan fremme maddannelse og sundhed, og dermed bidrage til social innovation og inklusion, forudsat at køkkenet er bemandet af professionelle personer med kompetence til at inddrage børn og unge i madlavning med lokale produkter i samarbejde med lærere, andre medarbejdere og lokalsamfundet.

For hovedparten af de offentlige institutioner i Danmark, er manglen på produktions køkkener og kantiner en af de vigtigste grunde til at sunde måltidssystemer ikke er tilgængelige.

Dette forskningsprojekt er baseret på casestudies i Region Syd Danmark og har til formål at undersøge lokale mad strategier med henblik på at kunne dele viden om organisatoriske, uddannelsesmæssige og miljømæssige problemstillinger med beslutningstagere og interessenter i offentlige institutioner for børn og unge.

Denne opgaver gør en interdisciplinær tilgang nødvendig i forskningsprojektet, der henviser til teorier og analytisk framework fra Kevin Morgan, Roberta Sonnino, Andy Pike, Keith Tones, Tim Lang, Etienne Wenger, Bjarne Bruun Jensen og Bent Egberg Mikkelsen m.fl.
AkronymLOMA
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/07/201102/06/2014

    Forskningsområder

  • Lokal mad ; skolemad;økologi; undervisning

Samarbejdspartnere

  • Aalborg Universitet (leder)
  • Svendborg Kommune (Projektpartner)
  • University College Lillebælt (Projektpartner)
ID: 214634759