Go Cook - de første 10 år: Evaluering og forslag til fremtiden

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

Abstract

Med henvisning til evalueringens datagrundlag udpeges i arbejdsrapportens indsatsområder for fremtidens Go Cook (Go Cook er et landsdækkende tilbud til understøttelse af madkundskabs- og madlæringsaktiviter i grundskolen). De bliver tematiseret som følger:

1. Med henblik på at udvikle de didaktiske muligheder peges på fagintegration med specielt fokus på synergi med fagene natur/teknologi, dansk og idræt. Som element heri indgår også mulighederne for at udvikle GoCook til en aktivitet, der i højere grad vil kunne bruges henover hele skoleåret.

2. Af speciel relevans for ønsket om at GoCook kan bidrage til folkesundheden peges på et stærkere fokus på udskolingseleverne samt en tættere opfølgende forældrekontakt fra lærernes side. Et indsatsområde, der også antages at ville have betydning for ønsket om at mindske ”uligheden i sundhed”.

3. Med hensyn til at få flere børn/forældre til at lave retterne fra GoCook, dvs. sikre GoCooks ambitioner om også at øge madlavningslyst, maddannelse og tilberedningskompetencer på lang sigt, peges bl.a. på vejledningsmateriale til forældrene med fokus på, hvordan man bedst inddrager børnene i madlavningen derhjemme.

4. Endelig peges på uudnyttede potentialer med hensyn til at skabe samspil med Coops butikker, herunder at medvirke til at skabe større kundeloyalitet. foretrukne dagligvareleverandør.

Luk

Detaljer

Med henvisning til evalueringens datagrundlag udpeges i arbejdsrapportens indsatsområder for fremtidens Go Cook (Go Cook er et landsdækkende tilbud til understøttelse af madkundskabs- og madlæringsaktiviter i grundskolen). De bliver tematiseret som følger:

1. Med henblik på at udvikle de didaktiske muligheder peges på fagintegration med specielt fokus på synergi med fagene natur/teknologi, dansk og idræt. Som element heri indgår også mulighederne for at udvikle GoCook til en aktivitet, der i højere grad vil kunne bruges henover hele skoleåret.

2. Af speciel relevans for ønsket om at GoCook kan bidrage til folkesundheden peges på et stærkere fokus på udskolingseleverne samt en tættere opfølgende forældrekontakt fra lærernes side. Et indsatsområde, der også antages at ville have betydning for ønsket om at mindske ”uligheden i sundhed”.

3. Med hensyn til at få flere børn/forældre til at lave retterne fra GoCook, dvs. sikre GoCooks ambitioner om også at øge madlavningslyst, maddannelse og tilberedningskompetencer på lang sigt, peges bl.a. på vejledningsmateriale til forældrene med fokus på, hvordan man bedst inddrager børnene i madlavningen derhjemme.

4. Endelig peges på uudnyttede potentialer med hensyn til at skabe samspil med Coops butikker, herunder at medvirke til at skabe større kundeloyalitet. foretrukne dagligvareleverandør.

OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagAalborg Universitet
Antal sider52
StatusUdgivet - 7 jan. 2018
PublikationsartRådgivning
Peer reviewNej

    Forskningsområder

  • madlæring, madkundskab, hjemkundskab, maddannelse, mad i skolen, Go Cook

Download-statistik

Ingen data tilgængelig
ID: 267110927