Projekter pr. år
Abstract
Mange mennesker køber dagligt fastfood, fordi det er nemt og relativt billigt. Samtidig er der flere undersøgelser, der peger på, at forbrugerne efterspørger et bredere sortiment af sundere og også gerne mere bæredygtige fastfood produkter. Dette er baggrunden for projekt SpisVel, hvor en gruppe
af kokke, detailister, producenter og forskere har sat sig for at udvikle nye, sundere fastfood produkter med et højt kulinarisk niveau. De udviklede produkter lever således alle op til Nøglehullets ernæringsmæssige krav om fx mindre fedt, mere fuldkorn og flere grøntsager. Men hvad med bæredygtigheden af produkterne? Er produkterne samtidig mere miljøvenlige end de mere
traditionelle fast food produkter? Det ønsker vi svar på med denne undersøgelse. Produkternes miljøbelastning vurderes på to forskellige måder, dels ved et nyudviklet Miljøscorecard under SpisVel, dels ved såkaldte livscyklusvurderinger (LCA)
af kokke, detailister, producenter og forskere har sat sig for at udvikle nye, sundere fastfood produkter med et højt kulinarisk niveau. De udviklede produkter lever således alle op til Nøglehullets ernæringsmæssige krav om fx mindre fedt, mere fuldkorn og flere grøntsager. Men hvad med bæredygtigheden af produkterne? Er produkterne samtidig mere miljøvenlige end de mere
traditionelle fast food produkter? Det ønsker vi svar på med denne undersøgelse. Produkternes miljøbelastning vurderes på to forskellige måder, dels ved et nyudviklet Miljøscorecard under SpisVel, dels ved såkaldte livscyklusvurderinger (LCA)
Bidragets oversatte titel | Do you help the environment by eating more helthy fastfood?: Analyses of products developed during the Eat Well project compared to traditional fastfood |
---|---|
Originalsprog | Dansk |
Udgiver | DTU Fødevareinstituttet |
Sider | 1-6 |
Antal sider | 6 |
Status | Udgivet - 2015 |
Fingeraftryk
Dyk ned i forskningsemnerne om 'Hjælper du miljøet ved at spise sundere fastfood? Analyser af produkter udviklet under SpisVel projektet i forhold til traditionel fastfood'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.Projekter
- 1 Afsluttet
-
SpisVel: SpisVel Markedsudvikling af velsmagende, sunde og bæredygtige måltider på spisesteder
01/09/2012 → 31/12/2014
Projekter: Projekt › Forskning