Find research from Aalborg University

Advanced search

Velkommen til VBN Forskningsportal

VBN is the research portal for Aalborg University and presents research and research activities of AAU.

Most downloaded

Shows publications with the highest number of downloads for the past 7 days

Latest research

More

Latest press clippings...

 • Kriminel forskning

  05/02/2016

  Senere i dag vil der være et gratis seminar om krimikulturen som fænomen. Seminaret markerer afslutningen på otte års undersøgelser af genren. Blandt forskningsgruppens medlemmer var blandt andre professor Gunhild Agger, Institut for Kultur og Globale Studier på Aalborg Universitet, adjunkt Kim Toft Hansen, Aalborg Universitet samt nu afdøde studieadjunkt Peter Kirkegaard fra Aalborg Universitet. I løbet af forskningsprojektet har de blandt andet undersøgt kriminaljournalistikkens relation til fiktionen.
 • Kæmpe solcelleparker slår bunden ud af energiforlig

  05/02/2016

  En opgørelse for Ingeniøren viser, at solcelleparker skød op hurtigere end ventet i Danmark sidste år. Derfor forventer Energistyrelsen nu, at støtten til solcellerne bliver dyrere end forventet. Støtten til solcellerne er dog ikke skruet sammen på en optimal måde, mener professor Brian Vad Mathiesen fra Aalborg Universitet. Det skyldes, at ejerne af solcellerne opfordres til at bruge strømmen selv, frem for at sende strømmen ud på elnettet.
 • Modeugen får høvl for brug af ulønnede: "Social dumping med glamour og glitter"

  05/02/2016

  En række fagforeninger og forskere kritiserer den københavnske modeuge for at lade unge frivillige arbejde uden at få løn. Arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet siger, at der er masser af arbejdsløse, der gerne vil tage sig af opgaverne, men påpeger, at man bevidst har ledt efter gratis arbejdskraft. Per H. Jensen, professor ved Institut for Statskundskab på Aalborg Universitet, kalder det for "udnyttelse af forvildede unge mennesker" og ikke frivilligt arbejde, da det ikke er til gavn for andre end modeugen.
 • Tv-serien "1864" er brændemærket for evigt

  05/02/2016

  Tidligere på ugen sagde den tidligere dramachef i DR, Ingolf Gabold, at tv-serien "1864" var et politisk projekt, der havde til formål at gøre oprør mod nationalisme. Medieforsker Kim Toft Hansen fra Aalborg Universitet mener, at Ingolf Gabold har rejst en kompleks diskussion. "Serien er blevet så miskrediteret i den danske presse, at den nok er brændemærket for evigt," siger han. Han påpeger, at han tror, at serien vil have en fremtrædende plads i dansk tv-historie, blandt andet grundet den omfattende diskussion af serien.
More press clippings »