Find research from Aalborg University

Advanced search

Velkommen til VBN Forskningsportal

VBN is the research portal for Aalborg University and presents research and research activities of AAU.

Most downloaded

Shows publications with the highest number of downloads for the past 7 days

Latest press clippings...

 • Dommens dag i Direktørnetværket: Banktop risikerer fængsel

  01/07/2015

  Klokken 10 i dag afsiger retten i Hjørring dom i én af de hidtil største danske sager om banksvindel. Otte top-bankfolk er anklaget for tilbage i 2008 at have snydt sig til 6,9 millioner kroner. Anklageren kræver flere års fængsel til tidligere direktører og bestyrelsesmedlemmer i EBH Bank, Morsø Sparekasse og Sparekassen Kronjylland. Lars Krull, der er bankekspert og seniorrådgiver på Aalborg Universitet, udtaler i den forbindelse, at sagen er meget klar, da anklageren har fremlagt direkte beviser.
 • Israel bygger grænsehegn mod Jordan

  01/07/2015

  Israel har planer om et bygge et hegn langs grænsen til Jordan. Israels premierminister Benjamin Netanyahu siger, at hegnet skal holde afrikanske flygtninge ude af Israel. Danny Raymond, der er ekstern lektor på Roskilde Universitet og Aalborg Universitet, udtaler imidlertid, at hegnet også har til formål at beskytte Israel imod islamiske terrorgrupper. Ifølge Danny Raymond er baggrunden for hegnet altså også krisen i Syrien og Islamisk Stat.
 • Uddannelse og produktion under luppen: Fire dialogmøder på vej

  01/07/2015

  Danske virksomheder kommer i fremtiden til at mangle ingeniører. ATV-projektet "Uddannelser til fremtidens vidensbaserede produktion" forsøger at gå denne udfordring i møde i samarbejde med Aalborg Universitet, MADE, Engineer the Future, universiteterne og Grundfos og LEGO. ATV-projektet sætter fokus på det faktum, at naturvidenskabelig og teknisk uddannelse og forskning ikke støtter op omkring produktionsprocessen.
 • Udsolgt i solen

  01/07/2015

  Bornholm husede igen i år Folkemødet, og et af de store diskussionsemner blev Danmarks yderområde. I debatten omkring Danmarks yderområde deltog Peter Engberg, tidligere Nykredit og formand for BL's panel om yderområder, Hans Thor Andersen fra SBi , Arne Boelt, borgmester i Hjørring, og Bjarne Walentin, formand for BL's fjerde kreds. Hans Thor Andersen satte spørgsmålstegn ved, om det kan give mening at opdele en befolkning på kun 5,5 millioner i 98 kommuner og sagde derudover, at man i yderområdet ikke mangler arbejdspladser men faktisk uddannet arbejdskraft.
 • Kulturkongres: Vi lægger svellerne, mens vi kører

  01/07/2015

  Den 20. til 22. august omdannes Mors for tredje gang til folkemøde og kulturmekka ved Kulturmødet Mors. Mere end 200 af landets prominente aktører og debattører inden for kunst, kultur, erhverv og politik vil samles for at for at debattere kunst og kultur og deres betydning for samfundet. 10.000 gæster forventes at deltage ved arrangementet, som vil være gratis og åbent for alle. Under mødet foregår forskellige kulturelle arrangementer, f.eks. har studerende fra Aalborg Universitet omdannet krat og buskads til alternative scenerum.
More press clippings »