Find research from Aalborg University

Advanced search

Velkommen til VBN Forskningsportal

VBN is the research portal for Aalborg University and presents research and research activities of AAU.

Most downloaded

Shows publications with the highest number of downloads for the past 7 days

Latest research

More

Latest press clippings...

 • Danskerne har fået flere måneder at leve i

  13/10/2015

  Tal fra Finanstilsynet viser, at danskerne lever flere måneder længere. Det skyldes ifølge Bente Klarlund, overlæge på Rigshospitalet, at vi er blevet bedre til at kurere kræft og hjerte-kar-sygdomme, samt at befolkningen lever sundere. Da man trækker sig senere tilbage fra arbejdsmarkedet, betyder det også, at den offentlige sektor styrkes. Danskernes større pensionsformuer beskattes med 40%, og dermed afleverer de mere til samfundet, end de får igen, udtaler Henning Jørgensen, der er professor ved Center for Arbejdsmarkedsforskning på Aalborg Universitet.
 • Politikere og eksperter efter Tibet-sag: Gør det lettere at klage over politiet

  13/10/2015

  Det skal være lettere at klage over politiet, mener mange i kølvandet på Tibet-sagen, som har trukket stor opmærksomhed de senere uger. Det er således kun muligt at klage til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) over betjentes individuelle adfærd og ikke politiets overordnede handlemåde, de såkaldte "dispositioner". Lektor i politividenskab ved Aalborg Universitet Adam Diderichsen mener, at politiklagemyndighedens beføjelser bør revurderes i kølvandet på sagen om demonstranterne, som blev forhindret i at vise det tibetanske flag ved den kinesiske statsleders besøg i 2012.
 • Fejl og fakta: Bjarne Schilling - Læsernes redaktør

  13/10/2015

  Bjarne Schilling fra Politiken beklager to fejl med relevans for Aalborg Universitet, som er blevet begået i avisens spalter. Man var kommet til at kalde Morten Albæk for "æresprofessor" ved Aalborg Universitet og "tidligere koncernchef" i Vestas, men han er "blot" adjungeret professor og var i Vestas koncerndirektør med ansvar for marketing og kommunikation. Dertil var man kommet til at kalde Svend Brinkmann "psykiater", selv om han er professor i psykologi ved Aalborg Universitet.
 • Biblioteksskolen lukker

  13/10/2015

  Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) ved Københavns Universitet har besluttet sig for at lukke Biblioteksskolen i Aalborg. Årsagen er den, at antallet af studerende falder til omkring 100, hvilket er for lidt til at fortsætte undervisningen. Dermed blev det nye hold fra den 1. september også det sidste hold, som begynder på Biblioteksskolen. Institutleder Per Hasle understreger, at IVA vil fortsætte sit samarbejde med de nordjyske biblioteker og Aalborg Universitet.
 • P1liveX præsenterer Rosenkjærprisen

  12/10/2015

  Svend Brinkmann, professor i psykologi ved Aalborg Universitet, er årets modtager af Rosenkjærprisen, som uddeles af P1 til en person, som har gjort svært stof lettere tilgængeligt for et bredere publikum. Svend Brinkmann udgav sidste år bogen "Stå fast", som var et opgør med nutidens selvhjælpskultur. Formanden for Rosenkjær-kommitteen Anders Kinch-Jensen nævner netop evnen til at turde at tale imod tidsånden som et godt argument for, hvorfor Svend Brinkmann skulle vinde prisen.
More press clippings »