Find research from Aalborg University

Advanced search

Welcome to VBN Research Portal

VBN is the research portal for Aalborg University and presents research and research activities of AAU.

Most downloaded

Shows publications with the highest number of downloads for the past 7 days

Latest press clippings...

 • Ansatte i det offentlige ender som arbejdsløse

  26/09/2016

  Ifølge Kristian Jensen, forhenværende embedsmand hos Skat og nu business developer hos pensionsselskabet Skandia, eksisterer der en række myter om det private og offentlige arbejdsliv, som ikke holder vand. For eksempel, at man ikke kan transitionere fra det offentlige til private erhvervsliv eller at offentlige ansatte er dovne. Ifølge arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet Henning Jørgensen ender mange offentligt ansatte i ledighed, fordi de er for stædige efter at blive genansat i det offentlige og ikke i det private.
 • Müller-sag i landsretten: Forsvarer kræver frifindelse

  26/09/2016

  Tirsdag starter ankesagen i Odense mod den tidligere pantebrevshandler René Müller. Østre Landsrets tre juridiske dommere og tre lægdommere skal over tre dage vurdere de samme beviser, som sendte Müller i fængsel i tre år i byretten. Selv om bankerne dengang havde lånt masser af penge ud med sikkerhed i varm luft i overbelånte ejendomme, var der ingen der politianmeldte Müller. Bagmandspolitiet undlod efterfølgende at føre sager for overbelåningshandlerne, pantebrevskarrusellerne. Og det har efterfølgende fået erhvervsjuraekspert og professor Lars Bo Langsted fra Aalborg Universitet til at kritisere Bagmandspolitiet.
 • Investorer vil ændre strategien for Hesalight

  26/09/2016

  Pensam, Danske Bank, Ikea og Pensiondanmark er gået sammen med advokatfirmaet Bruun & Hjejle om at finde en ny ejer til det konkurstruede lysfirma Hesalight. Ifølge investorerne har Hesalight kun tre større kontrakter og 50 mindre til en samlet værdi af 673 millioner kroner, som er værd at arbejde videre med. Per Nikolaj Bukh, professor i økonomistyring på Aalborg Universitet, finder det alarmerende, at Hesalight kun har tre større kontrakter af en vis værdi, og han opfordrer potentielle købere til grundigt at studere kontrakterne.
 • PH. D.-GRAD

  26/09/2016

  Roman Jurowetzki tildeles ph.d.-graden fra Det Akadmiske Råd for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet ved Aalborg Universitet for afhandlingen " Transformation af store teknologiske systemer analyseret ud fra relationelle data. En studie af Smart Grid udviklingen i Danmark."
 • Kun hver tiende frygter at blive erstattet af en robot

  26/09/2016

  En undersøgelse foretaget af Epinion på vegne af Dansk Industri viser, at ni ud af ti ikke frygter for at miste deres arbejde på grund af digitaliseringen. Arbejdsmarkedsforsker Per Kongshøj Madsen fra Aalborg Universitet er ikke overrasket over resultatet. Han peger på, at det er i overensstemmelse med den generelle holdning, når danskere bliver spurgt om deres frygt for at miste jobbet, hvor de fleste er optimistiske omkring at finde arbejde. Han mener ikke, at man kan tale om en "teknologifrygt" i Danmark.
More press clippings »