Find research from Aalborg University

Advanced search

Velkommen til VBN Forskningsportal

VBN is the research portal for Aalborg University and presents research and research activities of AAU.

Most downloaded

Shows publications with the highest number of downloads for the past 7 days

Latest research

More

Latest press clippings...

 • Svær fødsel - smukt barn

  27/11/2015

  Torsdag indviede institutleder Henriette Giese fra Aalborg Universitets Institut for Kemi og Biovidenskab den nye Biotek-bygning på Fredrik Bajers Vej. Hun fortalte, at projektet har haft en svær fødsel med mange komplikationer undervejs, men til gengæld glædede hun sig over resultatet, som er en arbejdsplads for 100 ansatte og 450 studerende. Biotek-bygningen er den hidtil højeste i universitetsområdet i det sydøstlige Aalborg, den er lys og åben, og den er allerede blevet et vartegn for hele området, sagde borgmester Thomas Kastrup-Larsen.
 • Stigende kriminalitet blandt efterkommere af indvandrere

  27/11/2015

  Nye tal fra Danmark Statitstik viser, at andelen af kriminalitet begået af efterkommere af indvandrere er stigende. Forskere er uenige om forklaringen på dette. Eksempelvis mener adjunkt Anja Kublitz fra Aalborg Universitet ikke, at kultur er en forklaring på dette. "Hvis man er ung mand i disse områder (udsatte boligområder), er det ofte lettere at blive en del af en bande end at få job i Fakta" siger hun. Hun påpeger desuden, at forældrene, der bor i disse områder, ofte er udsatte grundet deres baggrunde som flygtninge.
 • Løb med på eliteindeksets kurssprintere

  27/11/2015

  Carsten Vitoft skriver i Penge og Privatøkonomi, at et selskabs fundamentale værdi kan ændres når dets aktie kommer med i et eliteindeks, såsom C20-indekset. Ifølge Per Nikolaj Bukh, der er professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet, har det primært den effekt, at selskabet bliver betragtet som en attraktiv arbejdsplads, da de unge gerne vil arbejde i de mest kendte virksomheder. Han mener dog ikke, at det nødvendigvis er ensbetydende med, at en virksomhedernes omsætning ændres markant.
 • PH. D.-GRAD

  27/11/2015

  Smilen Dimitrov fra Institut for Arkitektur og Medieteknologi tildeles en ph.d.-grad fra Akademisk Råd ved Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet. Graden tildeles for Dimitrovs afhandling omhandlende musik, elektronik og programmering med titlen " På vej mod en åben, digital lyd-arbejdsstation til liveoptræden: Udviklingen af et åbent lydkort".
 • Huse i landsbyer øger værdi med renovering

  27/11/2015

  Hver femte danske boligejer energirenoverer sit hus for at øge ejendommens værdi ifølge en undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for Energistyrelsen. Seniorforsker ved Statens Byggeforskningsinstitut Ole Michael Jensen vurderer, at energirenovering er en solid metode for værdiforøgelse, da der ifølge instituttet er en sammenhæng mellem energiforbrug og huspriser. Energistyrelsen har lavet en BedreBolig-ordning for at rådgive boligejere til at vælge optimale forbedringer til at sænke energiforbrug.
More press clippings »