Find research from Aalborg University

Advanced search

Welcome to VBN Research Portal

VBN is the research portal for Aalborg University and presents research and research activities of AAU.

Most downloaded

Shows publications with the highest number of downloads for the past 7 days

Latest research

More

Latest press clippings...

 • Hvilken opfindelse er der mest brug for?

  26/08/2016

  Magasinet Frie Skoler spørger tre forskere, hvilken opfindelse der er mest brug for lige nu. Fremtidsforsker Klaus Æ. Mogensen mener, at et alternativ til fossile brændstoffer er nødvendigt; Kirsten Halsnæs, professor i klima og økonomi på DTU samt medlem af Det Etiske Råd, mener, at et system med intelligente fødevarer ville være godt for både miljøet og den almene sundhed; Marianne Hansen, formand for Opfinderforeningen, siger, at opfindelser kræver både kapital og politisk handlevilje. Kaj Henriksen, ekstern lektor ved Institut for Kemi og Biovidenskab på Aalborg Universitet, mener, at fri energi ville kunne ændre hele den globale magtstruktur.
 • Den sociale kapital kan ses på bundlinjen

  26/08/2016

  Social kapital, de ressourcer der findes i de menneskelige relationer i organisationen, er yderst vigtig for trivsel, lavt sygefravær og bedre resultater på bundlinjen. Peter Hasle, professor på Aalborg Universitet, var med til at introducere begrebet social kapital i Danmark for 10 år siden og er glad for, at der i dag sættes fokus på relationerne på arbejdspladsen. Han påpeger, at den øgede kommunikationen letter forståelsen mellem forskellige afdelinger, da eksempelvis ledere og medarbejder ikke nødvendigvis tolker en arbejdsopgave på samme måde.
 • Dagpengereform svækker den danske model

  26/08/2016

  På trods af at tanken bag reformen af dagpengesystemet var at skabe et tryggere dagpengesystem, er det modsatte faktisk tilfældet. Flemming Ibsen, arbejdsmarkedsforsker og konsulent ved Aalborg Universitet, mener, at dagpengereformen ikke er i balance med den danske flexicurity-model, da mange nu bliver nødt til at tegne private lønsikringer for at sikre sig en rimelig dækning. Flemming Ibsen understreger ydermere vigtigheden af, at de ledige kommer tilbage i job ved at modtage tilstrækkelig efteruddannelse og vedligeholdelse af kompetencer.
 • Prestigefyldt gæsteprofessorat til Kim Guldstrand Larsen

  26/08/2016

  Professor på Institut for Datalogi ved Aalborg Universitet Kim Gulstrand Larsen har fået tildelt et gæsteprofessorat på Institut National de Recherche en Informatique et en Automatique (INRIA) i Frankrig. Gæsteprofessoratet gives til forskere der har vist exceptionelle resultater, og det betyder, at Kim Guldstrand Larsen vil være hos INRIA to måneder årligt på deres afdeling i Rennes. Her skal han arbejde med krydsfeltet mellem model checking og machine learning.
 • Erhvervsforskere skaber postive resultater

  26/08/2016

  Aalborg Universitet har startet en kampagne, der skal få flere erhvervsforskere ud i virksomheder, der blandt andet arbejder med robotteknologi og produktion. "Tilknytning af erhvervsforskere kan give et positivt afkast for virksomhederne, der samtidig også får et større økosystem at rekruttere fra," siger dekan på Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet Eskild Holm-Nielsen. Grundfos Holding har udtrykt sin tilfredshed med at have folk fra Aalborg Universitet tilknyttet
More press clippings »