Find research from Aalborg University

Advanced search

Welcome to VBN Research Portal

VBN is the research portal for Aalborg University and presents research and research activities of AAU.

Most downloaded

Shows publications with the highest number of downloads for the past 7 days

Latest research

More

Latest press clippings...

 • Landet vs byen

  28/04/2016

  En ny undersøgelse foretaget af forskere fra Aalborg Universitet viser, at sandsynligheden for at blive professionel fodboldspiller er størst i byen. Sandsynligheden for, at en ung fodboldspiller fra en storkøbenhavnsk kommune bryder igennem som elite-eller ungdomslandsholdsspiller, er tre gange så stor som for en spiller fra en tyndt befolket landkommune. Det fortæller studielektor Niels Nygaard Rossing fra Aalborg Universitet, der står bag undersøgelsen.
 • Fitness-trends gennem tiden: Fra bodybuilding til yoga

  28/04/2016

  Marina Aagaard, master i Fitness og Træning fra Syddansk Universitet og ekstern lektor på Aalborg Universitet, skriver for dr.dk om fitness' historie i Danmark. Ifølge hende ramte fitness-bølgen for alvor Danmark i 1980'erne som en reaktion på den popularitet, fitness nød i USA. Aerobic var populært i 1980erne, men blev erstattet af step og yoga i 1990'erne, inden crossfit og zumba blev populært i 2000-tallet. I dag mener Marina Aagaard, at træning i det fri er på vej frem i forhold til tidligere.
 • Novo Nordisk kørt over i magtopgør om PFA

  28/04/2016

  PFA har valgt Torben Dalby Larsen, chefredaktør og direktør for Sjællandske Medier, som deres nye formand. Han har allerede siddet 24 år i bestyrelsen, og dette valg strider stærkt imod deres største kundes, Novo Nordisk, ønsker om mere moderne bestyrelse med erfaring i at drive en svimlende stor milliardforretning. Hverken ledelsen af PFA eller Novo Nordisk ønsker at uddybe sagen, men ledelsesekspert fra Aalborg Universitet Anders Drejer bekræfter, at valget af en formand, der allerede har siddet i bestyrelsen i 24 år er usædvanligt.
 • Færre drab i Grønland

  28/04/2016

  Antallet af drab på Grønland er faldende. Det viser et nyt forskningsprojekt, som blandt andet Martin Rune Christensen, ph.d.-studerende på Retsmedicinsk Institut ved Københavns Universitet, har stået bag. Studiet omhandler drab i årene 1985-2010, og er en opfølgning på J.P. Hansens studie fra 1985. Det har dog været vanskeligt at bruge Hansens data på grund af usikkerhed vedrørende hhv. den medicinske og retslige definition af drab. Det får Annik Prieur, professor på Institut for Sociologi og Socialt Arbejde ved Aalborg Universitet, til at udtrykke skepsis, selvom hun stadig mener, at den nye rapport er godt udarbejdet.
 • Ritzau Plus: Husk børnesikringen på din smartphone

  27/04/2016

  Det kan koste mange penge at lade sine børn lege med sin tablet eller telefon, da de nemt kan komme til at købe sig til ekstra point eller ting i forskellige spil. Derfor anbefaler projektleder i Forbrugerrådet Tænk, Mikkel William Nielsen, at man tager nogle forbehold, før man giver sin telefon til sine børn. For eksempel kan man blokere adgangen til sit kreditkort. Det er Nikolaj Hyldig, som er forskningsassistent på Institut for Kommunikation ved Aalborg Universitet og underviser i digitale medier på University College Nordjylland, enig i.
More press clippings »