Innovationsfonden lægger millioner i kartoffel- og tangprojekt

      Press/Media: Press / Media

      Description

      Et nyt femårigt forskningsprojekt skal klarlægge, hvilke potentialer der ligger i at udnytte restprodukter fra kartofler og tang i ingrediensproduktionen. Tang og kartofler bruges i dag til at udvinde en lang række tilsætningsstoffer til fødevareproduktion, men der følger store mængder restprodukter, som kun kan omsættes til meget lav værdi og sælges som dyrefoder eller ender som affald. Forskerne vil forsøge at finde ud af, om man på billig og effektiv vis kan udvinde værdifulde proteiner, der kan anvendes i produktionen af konserveringsmidler og emulgatorer blandt andet. Forskerne, som er fra DTU og Aalborg Universitet, vil i samarbejde med virksomhederne Lihme Protein Solutions, Unibio, KMC, AKV Langholt og CP Kelco også udvikle værktøjer til at udtage de dele af proteinerne, som skal bruges i produktionen. Kilder:Fodevarewatch.dk, 20-09-2017DR P4 Nordjylland Nyheder 12.30, 20-09-2017
      Period20 Sept 2017

      Media coverage

      15

      Media coverage