Prinsens rødvin blev hvid

  • René Langdahl Jørgensen

    Press/Media: Press / Media

    Description

    Elmer Jespersen fra Aalborg Øst har oplevet, at hans to flasker Château de Caïx 1985, som han købte i 1990, er gået fra at være røde til nu at være helt farveløse med et par centimeter tykt bundfald. Vin kan være yderst kompliceret, og kemisk er der komplekse sammensætninger som påvirker menneskets duft- og smagsoplevelser. Men der er stadig uafklarede forhold ved vin trods masser af videnskabeligt arbejde. Den 20. marts afholdes der en forlæsning på det nordjyske folkeuniversitet, hvor cand. mag. René Langdahl Jørgensen fra Aalborg Universitet, og Mathias Porsmose Clausen, postdoc i gastrofysik fra Syddansk Universitet, vil forsøge at afklare det komplicerede stof om vin forståeligt for almindelige vindrikkere.

    Period10 Mar 2018

    Media coverage

    1

    Media coverage