Prinsens rødvin blev hvid

  • René Langdahl Jørgensen

    Press/Media: Press / Media

    Description

    Elmer Jespersen fra Aalborg købte i 1990 to flasker af Prins Henriks Château de Caïx 1985, men mange år efter var de blevet farveløse. Den røde farve lå nu i stedet som bundfald. Der kan være forskellige årsager til farveskiftet, da der i vin er kemiske komplekse sammensætninger, men på trods af videnskabelige undersøgelser er der stadig uafklarede forhold. Cand.mag. René Langdahl Jørgensen fra Aalborg Universitet og Mathias Porsmose Clausen, postdoc i gastrofysik ved Institut for Kemi, Bio- og Miljøteknologi på Syddansk Universitet, vil d. 20 marts afholde en forelæsning og her forsøge at gøre det komplicerede stof forståeligt for almindelige vindrikkere. Kilder:Morsø Folkeblad, sektion 1, side 12, 17-03-2018
    Period17 Mar 2018

    Media coverage

    1

    Media coverage