Bæredygtigt byggeri - frivillig bæredygtighedsklasse.

Birgisdottir, H. (Foredragsholder)

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Beskrivelse

De nye frivillige bæredygtighedsklasser er på vej i byggeriet. Men hvad betyder de, og imødekommer de overhovedet de udfordringer, vi står overfor? Kom forbi til gå-hjem-møde hos Dansk Arkitektur Center (DAC) og bliv opdateret på de nye krav om bæredygtighed.
Selvom der er stor interesse og viden for bæredygtighed i branchen, halter efterspørgslen på bæredygtigt byggeri efter. I april 2018 viste en undersøgelse udført af Byggefakta, at kun 210 ud af 5.005 igangværende byggerier rent faktisk var bæredygtige. En driver for bæredygtighed i byggeriet vil i høj grad være branchen selv. Derfor har flere parter i byggeriet arbejdet for at sætte krav til bæredygtighed i Bygningsreglementet. Frivillige bæredygtighedsklasser med inspiration fra eksisterende certificeringsordninger (fx DGNB) kan geare branchen til at bæredygtighed på sigt bliver et krav.
I juni kom branchen med et samlet indspil til arbejdet med de frivillige bæredygtighedsklasser. Nu venter så den endelige udformning af det nye bygningsreglement. Men hvad kommer det til at betyde for byggeriet fremover?
Periode28 nov. 2018
BegivenhedstitelGå-hjem-møde: Nye krav om bæredygtighed
BegivenhedstypeWorkshop
PlaceringKøbenhavn, Danmark
Grad af anerkendelseNational