børne- og undervisningsministerens It-rådgivningsgruppe (Ekstern organisation)

Levinsen, K. (Medlem)

Aktivitet: MedlemskabMedlemskab af udvalg, kommission, råd, nævn, forening, organisation eller lignende

Beskrivelse

Rådgivningsgruppen skal inspirere og medvirke til at perspektivere børne- og undervisningsministerens initiativer på området og har ingen beslutningskompetence.
Rådgivningsgruppen vil kunne rådgive om spørgsmål som for eksempel:
• Hvordan kan it understøtte, at alle elever får det optimale udbytte af undervisningen uanset køn, etnisk og social baggrund og forudsætninger for uddannelse i øvrigt?
• Hvordan kan it bidrage til øget inklusion og styrkelse af almenundervisningen, herunder en syrkelse af elevernes faglige og alsidige kompetencer?
• Hvordan bygger folkeskolen bedst muligt bro til de digitale kompetencer, som børn og unge har med sig fra deres liv uden for skolen?
• Hvad ved vi om digitale læringsprocesser og -ressourcer i undervisningen, og hvordan får vi spredt viden om, hvad der virker digitalt til praksis?
• Hvordan kan it og sociale medier bidrage til bedre sammenhænge i tilbuddene til børn og unge, herunder i overgangen fra dagtilbud til skole og fra skole til ungdomsuddannelse?
Rådgivningsgruppen sammensættes af personer med baggrund i forskning, uddannelsessektoren, erhvervsliv og frivillige organisationer, idet det lægges vægt på indgående kendskab til digitale læreprocesser og viden om den digitale udviklings udfordringer og muligheder i en pædagogisk og læringsmæssig sammenhæng.

Body type: rådgivning
Periode2012 - 2014
Sted for afholdelsebørne- og undervisningsministerens It-rådgivningsgruppe

• Ny nordisk skole