Dataetik i folkeskolen – hvordan skal vi bruge data?

Ploug, T. (Paneldeltager)

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Beskrivelse

"Hvornår og hvordan skal vi bruge data i folkeskolen til at styrke læring og trivsel?

Brugen af data i skolen er blevet et varmt politisk emne. Vi har store mængder af data, men bare fordi vi har data, er det så ensbetydende med, at vi skal bruge det? Hvilke data understøtter børns læring? Og hvordan sikrer vi, at den data vi bruger, er sikker? En ting er alle de muligheder, som data giver for at forstå en elevs læring og progression eller en klasses trivsel - en anden ting er, hvad vi kan og skal bruge de data til. I debatten stiller vi spørgsmålet: hvornår og hvordan skal vi bruge data i skolen til at styrke læring og trivsel. Dataetik bliver stadig mere relevant i takt med at teknologien åbner for flere og flere muligheder for at registrere og samkøre data. Kom og hør fra forskellige stemmer i debatten. Deltag aktivt og sørg for at din egen stemme også bliver hørt.

Jakob Bonde Nielsen, Formand, Danske Skoleelever
Mette With Hagensen, Formand, Skole og forældre
Thomas Gyldal Petersen, Formand, KL’s Børne- og undervisningsudvalg
Thomas Ploug, Professor i IT-etik, Aalborg Universitet