Beskrivelse

TEMADAG OM DRONER TIL NATUROVERVÅGNING: DRONER GIVER HELT NY VIDEN
D. 11. januar var Institut for Kemi og Biovidenskab v/ Sussie Pagh, Nadieh de Jonge, Cino pertoldi, Dan Bruhn, Niels Madsen, Hanne Lyngholm Larsen vært for en dag, hvor forskere, virksomheder og naturbrugere delte viden om nye måder at anvende droneteknikken på til naturovervågning.

Dronemonitorering af planter og dyr er et kvantespring i forhold til at erhverve sig ny viden om naturen, dyrs adfærd og samspil mellem arter. Det er langt billigere og lettere at skaffe data, som vi ellers aldrig ville kunne få på landjorden eller i havet, fordi vi mennesker vil komme til at forstyrre dyrene”, forklarer seniorforsker Sussie Pagh fra Institut for Kemi og Biovidenskab, Aalborg Universitet.

Droner er på få år blevet allemandseje, men de erobrer stadig nye områder – et af dem er naturovervågning, hvor forskerne fortsat opdager nye måder at anvende teknikken på.

Blandt foredragsholderne på dagen, der er støttet af 15. Juni Fonden, er forskere fra Syddansk Universitet, Aarhus Universitet, Islands Universitet, AMU Nordjylland og virksomheden Dronevic.dk. (se vedhæftede program)
Periode11 jan. 2024 → …
BegivenhedstitelDronedagen: Brug af doner til monitering af flora og fauna
BegivenhedstypeKonference
PlaceringAalborgVis på kort