En aften om skøbelighed

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Beskrivelse

Den 7. september går GRASP og Det Kongelige Teater sammen om at skabe en aften om skrøbelighed i Skuespilhusets foyer.


Hvad sker der, når man er presset, og livet på den ene eller anden måde gør ondt? Hvad vil det sige at være skrøbelig? Hvordan kan kunsten bruges til at navigere i livet, når det er svært? Og hvad skal der til for at sikre gode fællesskaber, der kan modvirke den ensomhed og mistrivsel, som præger ungdomslivet i dag?

Både kunstnere fra Det Kongelige Teater og Roskilde Festivals programflader samt forskere og politikere vil dykke ned i og åbne op om, hvordan skrøbelighed opleves fra den anden side af scenekanten.

Aftenens vært og moderator er tv- og podcastvært Anna Lin, som vil føre publikum sikkert igennem programmet, der består af både talks og kunstneriske indslag med en reading fra Arven og optræden med musiker Asger Nordtorp Pedersen.

Ungdomsforsker Maria Bruselius-Jensen vil, med indsigter fra forskningsudgivelsen “Fællesskaber i Ungdomslivet - når de gør godt og når de gør ondt”, sammen med politiker Jacob Mark og musiker Asger Nordtorp Pedersen tale om de svære og skrøbelige sider af ungdomslivet i dag – set fra hver deres ståsted - forskerens, politikerens og kunstnerens.

I en snak om kunst og skrøbelighed vil Anna Lin i samtale med skuespillere fra Det Kongelige Teater, Alvin Olid Bursøe og Kristoffer Eriknauer, tale om, hvordan kunsten kan være med til at åbne op for svære samtaler, og om hvordan de arbejder med deres egen skrøbelighed i skuespilfaget. Netop det havde de i foråret 2023 samtaler om med unge, som kommer i SIND Ungdoms klubber. Forperson for SIND Ungdom, Jimmi Elley Graversen, vil sammen med Anna, Alvin og Kristoffer fortælle om vigtigheden af at dele ud af sine skrøbeligheder og om de fællesskaber, der findes i SIND Ungdom, hvor man som ung kan gøre netop det.Medvirkende:

Anna Lin: Arbejder som tv- og podcastvært, hvor hun ofte bruger sig selv i sin formidling. I hendes seneste DR-program, “Anna Lin har det fint”, tog hun seerne med ind i terapirummet for at finde fælles forståelse for følelserne. Tidligere på året udgav hun P3-podcasten “SOLO med Anna Lin”, der handler om at rejse alene og tage sig selv seriøst.

Maria Bruselius-Jensen: Ungdomsforsker, der arbejder med og er optaget af unges deltagelse i civilsamfundet, herunder hvordan unge indgår i forskellige fællesskaber udover uddannelse- og arbejdsliv. Maria har udgivet bogen “Fællesskaber i Ungdomslivet - når de gør godt og når de gør ondt”.

Jacob Mark: Børne- og uddannelsesordfører hos SF, som fornyeligt har udgivet bogen Fartblind, en personlig fortælling om, da han gik ned med stress.

Asger Nordtorp Pedersen: Sanger, sangskriver og musiker, kendt under kunstnernavnet “Guldimund”, deler i sit tekstunivers gavmildt ud af sit indre liv og usikkerheder. Har tidligere spillet i de danske bands Tårn og Blaue Blume.

Kristoffer Eriknauer: Nyuddannet skuespiller fra DDSKS Aarhus, 2022. Udover at være skuespiller i Arven og mange andre produktioner det seneste år, har Kristoffer deltaget i talks, events og initiativer vedrørende mental trivsel, især når det vedrører unge. Gennem sine sociale medier laver han sketches, som han håber vil åbne for samtaler om svære emner. I år kan Kristoffer opleves i Don Juan på Skuespilhuset samt i diverse serier på DR og TV 2.

Alvin Olid Bursøe: Uddannet fra DDSKS Aarhus, 2017. Modtog som nyuddannet en Reumert talentpris 2018 for sin præstation i ”Dansk - en pæredansk integrationskomedie” på Svalegangen i Aarhus. Har de seneste fem år tilhørt Det Kongelige Teaters skuespillerensemble med roller i bl.a. Arven, Odysseen og titelrollen i Aladdin. Er i denne sæson aktuel i Richard II, Bevægelsen og Brødrene Løvehjerte.

Jimmi Elley Graversen: Forperson i SIND Ungdom. Jimmi har været en del af SIND Ungdom siden 2019, men har fulgt social- og psykiatriområdet hele livet, i det hans mor er psykisk syg. Sammen med SIND Ungdom forsøger han at give psykisk sårbare unge en masse gode oplevelser og noget at fylde hverdagen ud med, da alle unge fortjener en meningsfuld hverdag med forpligtende, positive fællesskaber.Periode7 sep. 2023
Sted for afholdelseDdt kongelige teater
Grad af anerkendelseNational