Et social perspektiv på sociale medier og unges trivsel

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Beskrivelse

Det er vanskeligt at komme uden om det faktum, at sociale medier på det kraftigste har udvidet unges sociale arenaer for interaktion.

Medierne er blevet en helt integreret del af unges hverdage og har samtidigt stor indflydelse på mange aspekter af deres tilværelser. Hvad end det handler om at finde kærligheden, finde nye bekendtskaber og opretholde gamle, fremvise sit liv for omverdenen, koordinere sociale arrangementer eller lave aftaler i projektgruppen, så spiller sociale medier en stor rolle.

Både offentligt og inden for forskningsverdenen er effekterne på unges trivsel heraf til stor debat, og der hersker ikke nogen entydige svar. Med udgangspunkt i et sociologisk perspektiv, vil foredraget tage udgangspunkt i, hvordan det sociale aspekt ved sociale medier påvirker unges trivsel og mentale sundhed.

Under foredraget vil der særligt være fokus på de unges egne oplevelser og erfaringer med, hvordan sociale medier påvirker deres dagligdag – positivt såvel som negativt. Med udgangspunkt i helt konkrete eksempler fra forskningen, vil der i foredraget således blive forklaret, hvordan sociale medier skaber nogle bestemte rammer for unges hverdag og sociale liv, som henholdsvis fremmer og hæmmer unges trivsel.
Periode25 feb. 2021
Sted for afholdelseFolkeuniversitetet
Grad af anerkendelseRegional