Gå glip

Brinkmann, S. (Foredragsholder)

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Beskrivelse

"”Alle har ret til et fedt køkken”, udbasunerer en velkendt reklametekst for et køkkenfirma. ”Fordi jeg fortjener det”, siger en anden reklame for kosmetik. ”Just do it!” beordrer et tredje verdenskendt slogan for et sportsfirma.

Gudskelov er vi ikke tvunget til at følge disse reklamers opfordringer, men de afspejler en kultur, der længe har dyrket tanken om ”så meget som muligt, så hurtigt som muligt” i livet. Vi fortæller os selv og hinanden, at vi skal nå at opleve så meget som muligt, før vi dør, men i vores grænseløse tid ser prisen ud til at være en udpining af både naturens ressourcer og de menneskelige.

Som modvægt undersøger Svend Brinkmann begrænsningens kunst og værdien af at gå glip af noget. Han argumenterer for, at det er bydende nødvendigt for os som samfund, at vi lærer denne kunst for at kunne håndtere samtidens og fremtidens kriser. Men han hævder også, at det i sig selv er værdifuldt for mennesker at lære en livskunst bygget på mådehold og kunsten at gå glip af noget.

Svend Brinkmann er professor i psykologi på Aalborg Universitet. Hans forskning foregår i grænsefladen mellem filosofi, kulturanalyse, etik og psykologi. Svend Brinkmann er blandt andet forfatter til bøger om identitet, psyken, kvalitativ forskningsmetodologi og diagnoser."

(kilde: https://billet.kulturhuset-skanderborg.dk/36759/Svend_Brinkmann)
Periode4 dec. 2018
Sted for afholdelseKulturhuset Skanderborg, Danmark