Græsprotein - skal vi spise køernes mad? Proteiner fra græs – et dansk alternativ til soja.

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Beskrivelse

IDA Debatmøde. Der er en stadig stigende efterspørgsel efter bæredygtige
planteproteiner til fødevarer og et kæmpe potentiale i at udvinde
sådanne proteiner fra grønne biomasser. Foredraget omhandler muligheder for at benytte kløvergræsser til at udvinde foderprotein og højkvalitets fødevareprotein. Flerårige kløvergræsmarker er en meget klima- og miljøvenlig, da der opbygges kulstof i jorden og der er minimal udvaskning af næringsstoffer. Der fokuseres bl.a. på udvikling af en membranfiltreringsproces til udvinding af højkvalitets fødevareprotein, som udføres i samarbejde med Aalborg Universitet og BiomassProtein Aps i projekt Græs4Food.
Periode22 apr. 2021
Sted for afholdelseIDA, Danmark
Grad af anerkendelseNational