Kan man designe sig til sunde vaner og adfærd

Mikkelsen, B. E. (Foredragsholder)

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragGæsteforelæsning

Beskrivelse

Og hvad har det med læring og forandring at gøre? I denne præsentation kommer jeg – med maden og spisningen som eksempel - ind på nogle nye teoretiske og konceptuelle bidrag og placerer begreberne på et landkort i forhold til eksisterende modeller og teorier om sundhedsadfærd. Fælles for dem er at de sætter fokus på vores omgivelser – ”det derude” – og i mindre grad på individet. Maden og spisningen er nemlig i stigende grad blevet et objekt for designere og arkitekter. Den nye arkitektur der ser på ”livet” mellem husene han nemlig fået øjnene op for at maden og spisningen er en central del af dette liv. Nye urbane fødevarebevægelser dukker up. Men også en anden slags arkitektur har bredt sig indenfor forskningen om vaner, adfærd og fødevarer. Her taler vi om valgarkitekturer. Altså hvordan vi designer de fødevareomgivelser der har så stor indflydelse på vores valg i dagligdagen. I denne del fokuserer jeg på ideerne om nudging og dobbelte proces teorier der har fået en stigende grad af opmærksomhed som den tredje vej til adfærdsændringer.

Periode3 dec. 2018
Grad af anerkendelseLokal

Emneord

  • nudge
  • nudging
  • foodscape lab studier
  • SOUL Lab