Kriminalhistorie

Duedahl, P. (Foredragsholder)

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragUndervisning og kursusvirksomhed ved andre universiteter

Beskrivelse

Organisering og deltagelse i kursus/foredragsrække med lektor, ph.d. Poul Duedahl, Aalborg Universitet, lektor, ph.d. Lars Andersen, Aalborg Universitet, museumsleder, ph.d. Frederik Strand, Politimuseet og professor, dr.phil. Henrik Stevnsborg, Københavns Universitet.

Præsentation:

Kriminalitet virker på én gang frastødende og tiltrækkende, men aldrig ligegyldig. Den kriminelle er nemlig både det modbillede, som definerer, hvad der er rigtigt og forkert, og den, der udlever alt det, andre hverken tør eller ønsker, men alligevel fantaserer om.

Fascinationskraften kommer til udtryk i den krimigenre, der både på TV og i bogform er blevet utrolig populær, og i en række kriminalitetshistoriske værker. Netop kriminalhistorien har den fordel, at den fortæller om ægte skæbner, og dermed bibringer den en autenticitet, som fiktionen ikke rummer.

I denne foredragsrække fortæller fire danske historikere om deres fund i politiets, rets- og fængselsvæsnets arkiver og om tilblivelsen af deres seneste og kommende værker om kriminalitetens og kriminalitetsbekæmpelsens historie.

1.Ondskabens øjne. Om forbryderen Jens Nielsen og hans henrettelse (PD)
2.Birkedommeren og barneliget på Fejø. Kriminalsagen der rystede 1800-tallets retsvæsen (LA)
3.Uopklarede sager i det 20. århundrede (FS)
4.Politi, forsamlinger og opløb 1980-94 (HS)
Periode8 feb. 20171 mar. 2017
Sted for afholdelseFolkeuniversitetet, Danmark