”Mere ”mig” end ”os” – hvordan står det til med fællesskabet?”

Grubb, A. (Foredragsholder)

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Beskrivelse

I Skurvognen under overskriften ”Mere ”mig” end ”os” – hvordan står det til med fællesskabet?” inviterer Skandia til debat om ansvarlighed og den danske fællesskabsfølelse. Debatten foregår torsdag den 14. juni kl. 13.15 – 14.20 i Skurvognen (F16) ved Allinge Røgeri.
Tema
”Ydelse før nydelse” og ”Pligt før ret” står for mange som grundpiller i det danske samfund. De værdier har gennem tiderne fostret andelsbevægelsen, højskolerne, fagbevægelsen, boligbevægelsen og NGO’er, fordi aktive borgere tog ansvar for fællesskabet.
Ifølge en ny undersøgelse fra pensionsselskabet Skandia mener kun hver 10. dansker imidlertid, at vi er gode nok til at tage ansvar for hinanden i dag. Er det et udtryk for, at vores fællesskab er under pres? Tager vi mere ansvar for ”mig”, end vi gør for ”os”? Eller er det gamle, kendte, langtidsholdbare forpligtende fællesskab bare ved at blive afløst af nye typer fællesskaber?
I selskab med kontante meningsdannere søger debatten svar på, hvordan det står til med den danske fællesskabsfølelse: Om vi skal være bekymrede for fremtidens fællesskab, eller om vi blot skal vænne os til, at fællesskabet vil udspille sig på nye måder og i nye konstellationer.
Formål
Skandia har i 160 år været en del af det store nordiske fællesskab. Målet med denne debat er at komme rundt om de mange forskellige fællesskabsformer, vi har i Danmark, og drøfte, hvordan status er med fællesskaberne i arbejdslivet, i familien, blandt vennerne og i forhold til. dem vi møder mere tilfældigt. Altså både de mennesker vi kender rigtig godt og mindre godt.
Deltagere
En bred vifte af deltagere med forskellig baggrund vil diskutere emnet. Deltagerne ser ud som følgende:
• Peter Holm, chef for ansvarlighed, Skandia
• Marianne Jelved, tidligere minister, Radikale Venstre
• Ulrik Goos Iversen, forstander, Baunehøj Efterskole
• Marie Høgh, sognepræst, Lynge og Uggeløse Sogne
• Ane Grubb, postdoc, Aalborg Universitet
• David Hansen, spejderchef, Det Danske Spejderkorps
Periode14 jun. 2018
BegivenhedstitelFolkemødet på Bornholm
BegivenhedstypeKonference
Konferencenummer8
PlaceringAllinge, Danmark
Grad af anerkendelseNational