NY VIDEN PÅ EN TIME - TEKNOLOGI FORANDRER VORES JOB

Holm, J. R. (Foredragsholder)

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Beskrivelse

Morgenmøde: Den teknologiske udvikling betyder, at jobs forandres. Nye opgaver kommer til, mens andre forsvinder. I nogle tilfælde er det hele jobfunktioner, der kommer eller går. Mange oplever derfor, at teknologisk forandring medfører usikkerhed. Men robotter, kunstig intelligens og digitalisering i øvrigt er ikke nødvendigvis dårligt for arbejdslivet. Det vil oftest være ensformige og rutineprægede opgaver, der overtages af maskiner. De udfordrende og kreative opgaver samt opgaver, der involverer mennesker, skal vi bruge mere og mere af vores tid på. Ny teknologi kan derfor gøre arbejdslivet sjovere og mere indholdsrigt. Ny teknologi kan øge arbejdsglæden.

Der gisnes ofte om arbejdet i fremtiden på mere eller mindre solidt grundlag. Denne morgen skal vi beskæftige os med, hvilke ændringer der netop nu sker blandt på det danske jobmarked? Hvilke opgaver kommer og går? Hvordan påvirkes arbejdets organisering, og hvordan påvirkes mennesket i jobbet?


Oplægsholder

Jacob Rubæk Holm, ph.d., lektor i industriel dynamik og kvantitativ metode på Aalborg Universitet siden 2015. Hans forskningsinteresser omfatter forholdene mellem teknologisk udvikling, arbejdets organisering og arbejdsdeling. Derudover forsker han i, hvordan teknologisk udvikling skaber og omfordeler jobs mellem regioner og brancher. For tiden står han i spidsen for et projekt, hvor forskere sammen med Danmarks Statistik indsamler ny viden om konsekvenserne af spredningen af digitalisering, robotter og kunstig intelligens på jobs i Danmark. Hans forskning er publiceret i flere anerkendte internationale tidsskrifter.
Periode12 jun. 2019
Sted for afholdelseFinansforbundet, Danmark
Grad af anerkendelseNational