Rundbordssamtale - Sammenhæng mellem indsats og effekt

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragKonferenceoplæg

Problem
Hvordan kan forandringsteorien som metodisk værktøj bidrage til at kvalificere gennemførelsesinitiativer for elever med særlige behov i social- og sundhedsuddannelserne?

Baggrund
Sosu-uddannelserne har igennem mange år haft særlig fokus på at øge gennemførelsen. En lang række indsatser er iværksat - men hvordan kan man undersøge sammenhængen mellem indsats og effekt?

En forandringsteori kan bruges til at producere forskningsmæssig viden om sammenhænge mellem indsatser og effekt. Når man opstiller en forandringsteori får man øje på hvilke mekanismer der bidrager til at et tiltag skaber den tilstræbte forandring.

I projektet Complementum arbejder forskere og uddannelsespraktikkere sammen om at udvikle og evaluere forandringsteorier og indsatser der skal styrke gennemførelsen for elever med særlige læringsbehov.

Bordholder
Nanna Stærk, Studielektor, AAU