Samtalen som fænomen og potentiale

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Beskrivelse

Temadag 3 – Workshop om Samtalen som fænomen og potentiale
Tirsdag den 10. november kl. 09.00 – 11.30 i lokale C3.02 v/Dorte Caswell
I denne workshop skal vi arbejde med samtaler. Udgangspunktet er, at samtaler mellem professionelle og borgere udgør et centralt fænomen i socialt arbejde, både på beskæftigelsesområdet og andre områder. Derfor er der behov for forskning og analytiske tilgange, der kan bidrage til at styrke vores forståelse af disse samtalers struktur og indhold. Sociologisk samtaleanalyse udgør en mulig tilgang, der kan skærpe blikket for både sproglige og institutionelle elementer. I sociologisk samtaleanalyse betragtes social orden som noget, der skabes hele tiden af aktører i konkrete situationer. Hver situation rummer derfor unikke træk, som det er værd at studere. Det, der gør forandring mulig for den enkelte borger, såvel som det, der blokerer for forandring, er hver gang en særlig konstellation af betingelser, og udfaldet er et resultat af aktørernes forhandlinger og samhandlinger. Workshoppen vil bestå af foredrag samt konkret analysearbejde med en udskrift fra en samtale mellem en professionel i et jobcenter og en borger, der befinder sig meget langt væk fra arbejdsmarkedet.
Dorte Caswell, Cand. mag. ph.d., Institut for sociologi og socialt arbejde, Aalborg Universitet. Forsker i socialt arbejde primært på beskæftigelsesområdet. Har især fokus på praksis i jobcentrene og i særlig grad arbejdet med den gruppe arbejdsløse, der er længst væk fra arbejdsmarkedet, og hvor den arbejdsmarkedsrettede indsats kobles med forskellige former for social indsats.

foredrag for Socialrådgiveruddannelsen i Aarhus TEMADAGE 2015 FOR PRAKTIKINSTITUTIONER - med fast aftale om praktikanter fra Socialrådgiveruddannelsen i Aarhus
Periode10 nov. 2015
Sted for afholdelseUnknown External Organisation