Tónleikur í demensrøktini - Musik i demensomsorgen

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragGæsteforelæsning

Beskrivelse

Musik når ind til vores følelser og kan give tryghed og skabe genkendelse og nærvær. Derfor er musik vigtigt at tænke ind i demensomsorgen for at skabe positive samværsformer. Men det kræver en viden om hvordan musikken bruges, for lige så vel som musik kan inkludere og berolige, kan musik skabe afstand og give stress.

Kurset om musik i demensomsorgen er bygget op over 4 grundmoduler over 4 kursusdage, og er rettet mod omsorgspersonale der arbejder med personer med moderat til svær demens. Kursets hovedformål er at du får kompetencer til at bruge din musikalitet i hverdagen og kompetencer til at indgå i musikalske interaktioner. Du vil få viden om hvorfor det er relevant at bruge musik i demensomsorgen, og vi vil gennemgå teorier om musik og hjerne, kommunikation og identitet. Denne viden kan du anvende til at sætte en ramme for samvær, til at afstemme og regulere, og til at arbejde personcentreret og relationelt.

Vi vil inddrage dine egne erfaringer, og du forventes derfor at sætte dig selv i spil. På denne måde vil du få en faglig indsigt i hvordan du skaber personafstemte musikalske interaktioner, samt et fagsprog for sådanne interaktioner. Det sikrer at du bedre kan videregive viden til dine kolleger og på den måde skabet et samarbejde om at udvikle hverdagspraksis. Vi vil gå i dybden med faglige begreber og måder at kommunikere og interagere på, så det på sigt bidrager til at forebygge vanskelige pleje- og omsorgssituationer med demensramte og skaber en positiv omsorgskultur.
Periode19 aug. 201920 aug. 2019
Sted for afholdelseLandssjúkrahúsinum - https://ls.fo/ , Færøerne

Emneord

  • demensomsorg
  • musikterapi