Tv-serien i det 21. århundrede

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Beskrivelse

Tv-seriens evne til at stille skarpt på vigtige samfundsemner er blevet udviklet betragteligt de sidste tyve år. Med muligheden for at skabe stadigt mere komplekse fortællinger og nuancerede karaktertegninger har den amerikanske TV-seriebranche formået at tiltrække nogle af filmbranchens tunge navne i jagten på at fortælle nye historier. Men hvad er det for nogle temaer og diskussioner, som disse nyere serier er interesseret i, og hvilke fortællegreb bruger de?

Denne forelæsning optegner TV-seriehistoriens vigtigste udviklinger og fortæller både om den nyere amerikanske og danske tv-seriehistorie, men også især om de temaer og problematikker, som disse serier drejer sig om. Der er fokus på brancheforhold som fx distributions- og konkurrenceforhold og på hvilken rolle tv-markedet har for de nyere Tv-seriers udformning. Men samtidig er der især fokus på teksthistoriske og tekstanalytiske hovedpointer ift. centrale værker som fx The Wire og Orange is the New Black.

Forelæsningens indhold tones i retning af, at indholdet skal være direkte anvendeligt i undervisningssammenhænge. Således vil der være forslag til, hvordan man kan arbejde med tv-serier i fx gymnasieundervisningen og hvilke faglige fokuspunkter man evt. kan betone i undervisningssituationer og have med i undervisningsbeskrivelser.
Periode17 nov. 2022
Sted for afholdelseInstitut for Kultur og Læring
Grad af anerkendelseRegional

Emneord

  • tv-serier, gymnasieundervisning