Umimmaat inuillu antropologii aallaavigalugu / Moskusokser og mennesker i antropologisk perspektiv

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Beskrivelse

Moskusokser og mennesker i antropologisk perspektiv. - Gammelt dyr med nye betydninger i Kangerlussuaq-området.
Der er foredrag af antropolog Astrid Oberborbeck Andersen i Sisimiut Museum, Bethel Kirke, Torsdag d.17. februar 2022 kl.19.00-21.00 om “Moskusoksens stier i antropologisk perspektiv. Gammelt dyr og nye betydninger/værdier i Kangerlussuaq-området”.
Sisimiut og Kangerlussuaq Museum samarbejder med Astrid og andre forskere fremadrettet med henblik på at kunne udstille Moskusoksernes historie i Kangerlussuaq Museum.
Astrid fra Aalborg Universitet, har siden 2019 besøgt Kangerlussuaq og Sisimiut i korte og længere perioder for at forske i moskusoksernes betydning for samfundet i Kangerlussuaq og Grønland.
Hun er del af et større forskningsprojekt ”Muskox Pathways. Resources and Ecologies in Greenland” (https://projects.au.dk/MuskoxPathways/), der undersøger, hvordan moskusokser og mennesker gensidigt har påvirket hinandens levevilkår igennem forhistorisk, historisk og nyere tid.
Med den største nulevende bestand af moskusokser i Grønland i sit opland, er Kangerlussuaq og Qeqqata Kommunia centrale for at forstå og fortælle moskusoksens betydning i nutidens og fremtidens Grønland.
I dette foredrag vil Astrid fortælle om forskningsprojektet ”Muskox Pathways” med særligt fokus på feltarbejderne i Kangerlussuaq-området.
Fremmødte er velkomne til at have dialog om moskusoksernes liv, i og omkring Kangerlussuaq og Qeqqata Kommunia.
Foredraget kommer til foregå på dansk, med mulighed for grønlandsk oversættelse.
Periode17 feb. 2022
Sted for afholdelseSisimiut Katersugaasiviat - Sisimiut Museum, Grønland