Ældre medarbejdere trues på efterløn

Presse/medie

Beskrivelse

En ny undersøgelse fra Aalborg Universitet (AAU) sår tvivl om, hvor mange ældre, der reelt frivilligt går på efterløn. 80 pct. af efterlønsmodtagerne siger selv, at de frivilligt er gået på efterløn. Men ifølge ph.d. og lektor ved komparative velfærdsstudier ved Aalborg Universitet, Per H. Jensen, så er der flere faktorer, der går ind og påvirker deres valg om at gå på efterløn. For det første er der gruppen, der i årene fra de er 58 til de er 60 år, skriver en stor mængde jobansøgninger, får en masse afslag, og derfor vælger at gå på efterløn som 60-årige. Der udover viser undersøgelsen, at mange af dem, der kommer direkte fra beskæftigelse ud i efterløn kan opleve et pres for at tage imod tilbuddet om efterløn fra f.eks. kolleger, fagforening eller a-kasse, hvis den pågældende virksomhed står foran en indskrænkelse. Derved kan man stille spørgsmålstegn ved, om disse ældre reelt er gået på efterløn af et frit valg. Per H. jensen mener dog ikke, at en afskaffelse af efterlønnen ville skabe særligt meget mere tilgængelig arbejdskraft. Men til gengæld kunne det få virksomheder til i højere grad at holde på deres ældre ansatte. (Orientering kl.17.10)
    Periode16 aug. 2005

Mediedækning

Mediedækning

• TitelÆldre medarbejdere trues på efterløn
      Mediets navn/udløbOrientering
      Varighed/længde/størrelse1710