Økonomisk klimamodel vil sætte skub i den grønne omstilling – og de fossile brændstoffer skal betale

Presse/medie

Beskrivelse

En simpel økonomisk model for udfasning af fossile brændstoffer er et bud på, hvordan vi kan få snebolden til at rulle, når det gælder effektive reduktioner af drivhusgasudledning. Kort fortalt skal fossile brændstoffer som kul, olie og gas pålægges en gradvist stigende afgift, og indtægten skal derefter fordeles ligeligt mellem borgerne. 3500 økonomer støtter allerede om modellen, hvis mål er en socialt retfærdig, grøn omstilling.

Emne

Økonomisk klimamodel, grøn omstilling, fossile brændstoffer

Periode12 sep. 2019

Mediebidrag

1

Mediebidrag

 • TitelØkonomisk klimamodel vil sætte skub i den grønne omstilling – og de fossile brændstoffer skal betale
  Mediets navn/udløbRåstof
  MedietypeInternet
  LandDanmark
  Dato12/09/2019
  BeskrivelseEn simpel økonomisk model for udfasning af fossile brændstoffer er et bud på, hvordan vi kan få snebolden til at rulle, når det gælder effektive reduktioner af drivhusgasudledning. Kort fortalt skal fossile brændstoffer som kul, olie og gas pålægges en gradvist stigende afgift, og indtægten skal derefter fordeles ligeligt mellem borgerne. 3500 økonomer støtter allerede om modellen, hvis mål er en socialt retfærdig, grøn omstilling.
  Producer/forfatterLaura Katholm Olsen
  URLraastof.ve.dk/oekonomisk-klimamodel-vil-saette-skub-i-den-groenne-omstilling-og-de-fossile-braendstoffer-skal-betale/
  PersonerInge Røpke