Beskrivelse

Carl Bergstrøm-Nielsen. Komponist, underviser og musikterapeut, Humlebæk, fylder 70 år 28.juli.

Carl Bergstrøm-Nielsen begyndte sin musikalske løbebane på Skt. Annæ Gymnasium i København som medlem af Københavns Drengekor. Som musikstuderende ved Københavns Universitet fra 1970 opdagede han avantgardemusikken hos blandt andre Karlheinz Stockhausen og deltog i det musikalske oprør i Gruppen for Alternativ Musik.

1983-2014 var han blandt lærerkræfterne på den dengang nyåbnede musikterapiuddannelse i Aalborg. Her udviklede han nye discipliner: Eksempelvis intuitiv musik, der træner opmærksomheden på det nye lydunivers samt grafisk notation - og praktiserede også musikterapi med voksne udviklingshæmmede i SUKA i København. Samtidig fortsatte han engagementet i koncertlivet som komponist og musiker med speciale i nedbrydning af skellene mellem netop disse roller gennem improvisation. Det forhindrede ham ikke i gentagne gange at holde workshops for komponister og musikere på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og at virke som censor for solistuddannelsen i komposition samme sted.

Carl Bergstrøm-Nielsen kompositioner er blevet opført i 25 lande. Stiftelse af pladeselskabet Intuitive Records fandt sted 1999 og af koncertfestivalen Copenhagen Open Form 2011, som nu fortsætter som en del af Klang Festival. Organisatorisk fortsatte han arbejdet for fællesskaberne, hvor Gruppen for Alternativ Musik slap i 1970erne - som bestyrelsesmedlem i Det Unge Tonekunstnerselskab og i hans hjertebarn, det årlige European Improvised Music Conference, som han var medstifter af i 1995, hvor musikere og komponister giver workshops for hinanden på tværs af grænser.

De internationale aktiviteter afbalancerer fødselaren ved at følge naturen i Humlebæk, hvor han har boet siden 1989.

Periode28 jul. 2021

Mediedækning

1

Mediedækning

 • TitelNavne. Runde tal idag.
  Mediets navn/udløbBerlingske Tidende
  MedietypeTryk
  Land/OmrådeDanmark
  Dato28/07/2021
  Beskrivelse1.sektion s.18
  PersonerCarl Bergstrøm-Nielsen