70 mio. kroner til storinstitut for mekanik og produktion på Aalborg Universitet

• Martin Heide Jørgensen

Presse/medie

Beskrivelse

To institutter ved Aalborg Universitet fusionerer nu for at styrke forsknings- og uddannelsesmiljøet inden for maskinteknik og produktion. Det betyder, at et nyt storinstitut vil se dagens lys, med 125 ansatte og 459 studerende. Ifølge institutleder Martin Heide Jørgensen, skal sammenlægningen styrke det samarbejde, der normalt er ude i industrien, mellem produktudvikling og produktion. Han siger: 'Det er naturligt, at vi i forskningen samler de to fagområder, så forskerne får bedre muligheder for at samarbejde om projekter på tværs'. Der vil over de kommende år blive kanaliseret 70 mio. kr. over i modernisering af instituttets 12 laboratorier, hvilket sammen med sammenlægningen skal resultere i et af Danmarks førende forskningsmiljøer inden for mekanik og produktion. De 70 mio. kr. kommer fra regeringens globaliseringspulje.
    Periode31 jan. 2011