Aalborg Universitet må bremse byggeplaner

• Jørgen Østergaard

Presse/medie

Beskrivelse

Aalborg Universitet forventer flere studerende i fremtiden, alligevel har man valgt at udskyde byggeriet af tre nye afdelinger, som alle skulle have været klar til indflytning i 2008. Formand for universitetets fysiske udvalg, Jørgen Østergaard, konstaterer, at universitetet i finanslovsudspillet for 2006 er blevet beskåret med penge til husleje, og det betyder, at man kommer til at mangle penge. Alternativet vil være at tage penge fra undervisningen, og det vil vi ikke, siger han. Jørgen Østergaard forstår heller ikke, hvorfor universitetet skal betale for de veje, der fører ind til universitet. Teknisk Rådmand Henrik Thomsen forklarer, at det er helt almindelig praksis - de store veje betaler kommunen, mens universitetet skal være med til at betale for de interne veje. Byrådsmedlem i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen beklager byggestoppet, som efter hans mening kommer på et træls tidspunkt.
Periode6 okt. 2005

Mediedækning