Aalborg Universitet vil uddanne flere læger

• Egon Toft

Presse/medie

Beskrivelse

Lægekonflikten verserer, og regeringens lovforslag forsøger på at få en mere jævn fordeling af landets læger. Ifølge Akademikernes A-kasse er der 134 ledige læger, samtidig mangler der 150 praksislæger. Dog mener sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen (S) ikke, der er for få læger, men at læger i byerne må tage flere patienter og flytte til landets udkanter. På Aalborg Universitet vil man gerne uddanne flere læger, for ifølge dekan på Aalborg Universitet Egon Toft er det hensigtsmæssigt at uddanne læger, hvor der er mangel, f.eks. i Nordjylland. Han oplyser, at uddannede gerne bliver nær det sted, de er uddannet. I dag stemmer lægerne i Region Nordjylland om, hvorvidt de dropper samarbejdet med det offentlige i protest mod regeringens indgreb i lægekonflikten. Indslaget forekommer ca. 38 min. inde i udsendelsen.
Periode21 maj 2013

Mediedækning