AAU får yderligere 85 mio. til mobilforskning

Presse/medie

Beskrivelse

Aalborg Universitet har fået den hidtil største EU-forskningsbevilling på 75 mio. kr. inden for trådløs kommunikation. Derudover får Aalborg Universitet yderligere 85 mio. kr. til Magnet Beyond-programmet, som universitetet leder. Formålet med første del af projektet har været at finde formlen på fremtidens trådløse kommunikation, mens sidste del går ud på at finde ud af, hvordan teorien omsættes i praksis. Karsten Vandrup, teknisk chef i Magnetprojektet og forskningschef i finske Nokia, fortæller, at han har store forventninger til, hvad de 85 mio. kr. kan føre til. Finn Kjærsdam, rektor på AAU, understreger, at pengene er med til at sikre, at Aalborg Universitet og dermed Nordjylland og Danmark fortsat vil være førende inden for mobiltelefoni. 'Selvom der er tale om et tværnationalt projekt, havner en stor del af den indhøstede viden i Aalborg, fordi vi sidder med styringen af programmet og dets 11 projekter', siger Finn Kjærsdam.
Periode10 jan. 2006

Mediedækning