-BRT er for dyr en løsning

Presse/medie

Beskrivelse

Trafikforsker Anker Lohmann-Hansen udtaler, at Aalborg Kommune skyder gråspurve med kanoner, når de vil indføre en BRT-læsning i letbanens tracé. Han mener ikke, at det er nødvendigt, da der kun er et kapacitetsproblem i ganske få timer om dagen på en bestemt strækning. Kommunen har ikke på noget tidspunkt lavet en prognose, der afspejler virkeligheden, mener han. Han foreslår i stedet en mere kapacitetsstærk busløsning mellem universitetsområdet og bymidten. Trafikforsker Harry Lahrmann fra Aalborg Universitet udtaler, at når man forbedrer den kollektive trafik i en by som Aalborg, uanset om det er med BRT eller letbane, så giver man dem, der kører med kollektiv trafik, et lidt bedre tilbud, end de har i forvejen, hvilket de vil udnytte til at foretage flere rejser.
Periode2 dec. 2015

Mediedækning