Beskrivelse

Det er en daglig udfordring for mange danskere med diabetes at bedømme, hvor meget insulin de skal sprøjte ind i deres krop. Doserer de eksempelvis forkert, risikerer de at falde om af insulinchok. Men takket være ny teknologi, kan hverdagen blive en smule nemmere for diabetikerne. Forskere fra Aalborg Universitet forsøger således at opfinde ny teknologi, der kan hjælpe dem i dagligdagen. Fremtidens digitale stregkoder kan nemlig indeholde informationer om fødevarerne, der kan scannes ind på en bærbar computer. Projektleder Mads Søgaard, Teknologisk Institut, siger, at når man har scannet sin vare ind på computeren, kan man se, hvordan maden påvirker ens blodsukker de næste timer fremover. Og det er en meget stor fordel som diabetiker, siger han.
Periode20 sep. 2008

Mediedækning