Danske børns barndom afviger markant fra andre landes - ''vi tror, vores børn har en normal barndom''

Presse/medie

Beskrivelse

Professor ved Aalborg Universitet Charlotte Ringsmose udtaler sig om danske børns barndom, som hun mener adskiller sig markant fra andre lande. Hun siger: "Vi tror, vores børn har en normal barndom i Danmark. Men det har de ikke ... Det er ikke normalt andre steder, at små børn er så længe væk fra deres primære omsorgsgivere, som de yngste børn er i Danmark." Ringsmose er bekymret for de vilkår, danske børn vokser op under, og mener, at kvaliteten af dagtilbud ikke dækker børnenes behov. Mens 22% af børn under tre år er i dagsinstitution i mere end 30 timer ugentligt i EU, er hele 68% af danske børn i institution i over 30 timer.

(Resumé leveret af Infomedia) Kilder: Berlingske.dk, 08-10-2023

Periode8 okt. 2023