Danskerne er ikke stolte af dansk kunst og kultur

Presse/medie

Beskrivelse

En ny stor international undersøgelse fra Aalborg universitet viser, at danskerne ikke er noget stolt folkefærd, når det kommer til kunst og kultur. 33.000 personer fra 27 lande har deltaget i undersøgelsen, og herhjemme blev 1.360 personer spurgt om, hvor stolte de er over at være danskere. 'Det, vi ikke er så stolte over, det er vores præstationer udadtil. For eksempel sådan noget som kunst og litteratur, der har vi en tredje sidsteplads af de her 27 lande. Andre ting er sådan noget som vores videnskabelige præstationer, eller vores præstationer i sport. Der kender vi vores størrelse, ' siger adjunkt Christian Albrekt Larsen fra Aalborg Universitet. Danmark er dog det mest stolte land blandt de 27, når det kommer til demokratiet og velfærdsstaten, og samtidig svarer 53 pct. af de adspurgte danskere, at de har et meget tæt forhold til Danmark.
Periode6 feb. 2008

Mediedækning

Mediedækning

• TitelVi er ikke stolte over at være danskere