De første sommerhuse/1. feb. kl 19:30-21:00, foredrag ved Folkeuniversitetet Holstebro

Presse/medie

De første sommerhuse/ Line Vestergaard Knudsen, lektor, Aalborg Universitet

De danske sommerhuse og sommerhuslivet giver os historier om både det frie livs steder, kernefamiliens forbrug, mobilitet og værdier, samt om opdagelse og værdsættelse af kystområdernes herligheder. Med udgangspunkt i sin bog ”De første sommerhuse” fortæller Line Vestergaard Knudsen om den danske sommerhuskultur fra anden halvdel af 1800tallet og helt frem til i dag.

Periode1 feb. 2023

Mediebidrag

Mediebidrag

• TitelDe første sommerhuse
    Land/OmrådeDanmark
    Dato01/02/2023
    BeskrivelseI dag har vi 230.000 sommerhuse i Danmark, og kun få andre lande, fx Finland og Norge, kan prale af at have flere fritids- eller sommerhuse per indbygger. Hvordan gik det til at sommerhuslivet blev så bredt et fænomen i Danmark? Hvilke behov har sommerhuse dækket gennem tiderne? Og hvilke bekymringer har de vakt?

PersonerLine Vestergaard Knudsen