Debat: Miljøstyrelsen bør revidere måleanvisninger

• Henrik Møller

Presse/medie

Beskrivelse

Formanden for Landsforeningen Ultralydens Fjender, Solveig Odderskov, skriver i et debatindlæg, at Ingeniøren i 1998 bragte en artikel om Miljøstyrelsens orientering om lavfrekvent støj. Orienteringen blev kritiseret af flere fagfolk, deriblandt professor i akustik Henrik Møller ved Aalborg Universitet, der bl.a. sagde, at Miljøstyrelsen ikke anvender de internationale standarder korrekt, og at målemetoderne vil føre til fejlmålinger. Miljøstyrelsen valgte at ignorere fagfolkene, hvorfor kommunerne har foretaget lydmålinger efter Miljøstyrelsens anvisninger siden. Aalborg Universitet har nu i sin undersøgelse af infralyd og lavfrekvent lyd dokumenteret, at målinger i det lavfrekvente område giver et andet resultat, når de udføres korrekt, hvilket betyder, at den lavfrekvente støj i nogle tilfælde var over høretærsklen.
Periode9 sep. 2005

Mediedækning