Der bliver taget stadig større hensyn til miljøet

Presse/medie

Beskrivelse

I dag bliver der taget mange flere hensyn til miljøet end før i tiden, og en udbygning af motorvej E20's vestlige del er nu blevet udskudt et år, fordi der skal tages hensyn til frøer og salamandere langs strækningen. 'Det er klart, at der bliver taget mange flere miljøhensyn og ikke mindst lavet markant flere miljøundersøgelser i dag end før i tiden', fortæller Harry Lahrmann, civilingeniør og lektor ved Institut for Samfundsudvikling og Planlægning på Aalborg Universitet. Harry Lahrmann tror, at der i fremtiden vil komme flere miljøkrav, men at man også vil opleve en modreaktion. 'Men der kan på et tidspunkt komme en modreaktion, hvor flere og flere begynder at spørge sig selv, om det nu er rigtigt at bruge 4 mio. kr. på, at hasselmus kan passere vejen. Pengene skal jo tages et sted fra, og sat lidt på spidsen kan det jo betyde, at der så er mindre penge til at bygge en gangbro til skolebørnene i samme by', siger Harry Lahrmann.
Periode3 apr. 2008

Mediedækning