Beskrivelse

Kun 41 pct. af tidligere anbragte børn gennemfører en ungdomsuddannelse, mens andelen for børn, der har boet hjemme, er 79 pct., viser en undersøgelse fra Rambøll. Derfor vil Egmont Fonden bruge 40 mio. kr. på at forbedre uddannelsesniveauet for 1.000 anbragte børn i alderen 10-13 år i projektet 'Lær for livet'. Indtil videre har man fundet 17 mentorer til projektet, heriblandt lektor ved University College i Syddanmark Sanne Feldt Rasmussen. ?Lær for livet? havde en sommerskole, som i disse dage bliver fulgt op af en efterårsskole, hvor eleverne intensivt lærer om deres styrker, og det giver god mening, mener professor i sociologi og socialt arbejde ved Aalborg Universitet Inge Bryderup. Initiativer som Egmont Fondens er helt nødvendige, mener hun. Indslaget forekommer ca. 36 min. inde i udsendelsen.
Periode15 okt. 2013

Mediedækning