Ekspert: Landbrug bliver færre og større

Presse/medie

Beskrivelse

I fremtiden bliver der færre men større danske landbrug, spår ekspert i landbrugsøkonomi og lektor ved Institut for Økonomi, Politik og Forvaltning på Aalborg Universitet, Mogens Ove Madsen. Han mener, at Danmark om ti år har 25.000 færre, som arbejder i landbruget, og at den gennemsnitlige svinebesætning bliver på 750 i stedet for de nuværende 250 dyr. Han fremhæver, at udviklingen fremskyndes af kommunalreformen, hvorved miljøtilsynet kommer ud i kommunerne. Det medfører, at de lokale politikere udsættes for et voldsomt pres, og de får svært ved at argumentere for andre hensyn end landbrugets ideer om udvidelse, fremhæver han. Nicolai Nørgård, chefkonsulent ved LandboNord, fremhæver, at de landbrug, der kører fint, i fremtiden vil overtage dem, som har underskud.
    Periode5 feb. 2006

Mediedækning