Energibyen Frederikshavn: Mere vækst i energisporet

Presse/medie

Periode18 jan. 2018

Mediedækning

1

Mediedækning

 • TitelEnergibyen Frederikshavn: Mere vækst i energisporet
  Grad af anerkendelseNational
  Mediets navn/udløbNewsbreak.dk
  MedietypeInternet
  Land/OmrådeDanmark
  Dato18/01/2018
  BeskrivelseEnergibyen i Frederikshavn vil sammen med forskere fra AAU Institut for Energiteknik og Institut for Læring bygge bro til energivirksomheder. Målet er at udvikle energiløsninger, der både skaber bæredygtig udvikling og bundlinje hos forbrugerne. Femten virksomheder deltager, når temadagen Vækst i energisporet, torsdag løber af stablen.

  Frederikshavn Kommune har med erhvervsudviklingsprojektet, Energibyen, fokus på energi som en vækstfremmer i kommunen. Med den verdensomspændende dagsorden for bæredygtighed, og lokal vækst på nye internationale eksportmarkeder i sigte, ønsker mange virksomheder at arbejde med grøn energi. Markedet er stort og for nuværende nærmest uudtømmeligt. Derfor har et nyt samarbejde mellem Aalborg Universitet og energivirksomhederne stort potentiale. Det mener Poul Rask Nielsen, der er projektchef i Energibyen Frederikshavn:

  "Vi vil gerne have, at de lokale energivirksomheder mødes med hinanden. Og at de mødes med universitetet. Fordi når det handler om grøn omstilling, så opstår der noget brugbart i feltet mellem forskernes viden - om hvad der motiverer forbrugerne til at tænke energirigtigt - og virksomhedernes innovation. Eksempelvis forskernes oversættelse af vindmøllers betydning for den globale temperaturstigning kontra frygten for, at de bliver stillet op. Det betyder, at vi kan bringe højteknologiske løsninger tættere på forbrugernes hverdag, fordi vi helt konkret kan dele erfaringer som positive indslag. Det kan være at guleroden er, at man kan få ny teknologi, der giver nye muligheder. Eller fx spare penge på varmeregningen, hvis vi taler om energirenovering.-


  Viden skaber arbejdspladser

  Repræsentanter fra Institut for Læring og Filosofi og Institut for Energiteknik på Aalborg Universitet vil på temadagen uddybe succesfulde eksempler på den synergi, der er opstået mellem studenterprojektsamarbejder og direkte projektsamarbejder med institutternes forskere. Virksomhederne kan få hjælp til at videreudvikle eller skabe nye energiprodukter. Og de kan i samarbejde med teknoantropologer finde frem til, hvad brugeres forventninger, reaktioner og adfærd er under de betingelser, som innovation inden for bæredygtige energiteknologier og løsninger skaber. En indsigt, der betyder, at større opgaver kan løftes, også i international sammenhæng:

  "Frederikshavn Kommune har vedtaget en overordnet plan for overgang til hundrede procent fossilfrit samfund i 2030. I det arbejde ligger kimen til mange nye lokale arbejdspladser. Og Frederikshavn Kommune er optaget af at stille rammerne til rådighed for, at der sker vækst og innovation. Vi kan se, der flytter arbejdspladser ind i kommunen, når fx en lokal landmand eller et selskab etablerer et biogasanlæg. Eller når nye internationale markeder åbner sig for lokale virksomheder. Vi håber, at temadagen bliver starten på noget, som vil vokse over tid og være til glæde for både forskningsverdenen og virksomhederne, som en motor for erhvervsudvikling i Frederikshavn Kommune,- siger Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

  Temadagen foregår på Knivholt Hovedgård i Frederikshavn.

  For yderligere oplysninger kontakt:

  Poul Rask Nielsen, projektchef, Energibyen Frederikshavn, +45 4032 4591

  Kontaktperson på AAU: Mads Pagh Nielsen, Head of Section of Thermal Energy Systems

  Department of Energy Technology +45 9940 9259

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=12114626
  URLhttps://apps-infomedia-dk.zorac.aub.aau.dk/mediearkiv/link?articles=e6950665
  PersonerMads Pagh Nielsen