Færre studenter kan læse fysik og kemi

Presse/medie

Beskrivelse

Den nye gymnasiereform ser ud til at have en negativ effekt på antallet af studenter, der vil kunne læse fysik og kemi på universiteterne. I dag kan ca. 17 pct. af en gymnasieårgang komme ind på fysik-uddannelserne, men for gymnasieelever under den nye gymnasiereform vil tallet ligge på 4,6 pct. Faldet skyldes reformens mange valgmuligheder kombineret med strengere adgangskrav til universiteterne. Rektor ved Aalborg Universitet, Finn Kjærsdam, er skeptisk over for udviklingen. 'Mine værste anelser er blevet bekræftet, og der er slet ikke tvivl om, at det får stor betydning for antallet af studerende på de naturvidenskabelige fag', siger han. Han mener bl.a., at man er nødt til at droppe de centrale optagelsesregler og lade universiteterne bestemme optagelseskravene til en uddannelse.
Periode21 apr. 2006

Mediedækning

Mediedækning

• TitelFærre studenter kan læse fysik og kemi